Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Başka ülkelerin yardımlarını kabul ediyoruz!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Başka ülkelerin yardımlarını kabul ediyoruz!
NotHaber

Sosyal medya üzerinden ve bazı siyasiler tarafından dillendirilen ‘Türkiye orman yangınlarını söndürmek için yabancı ülkelerin yardımlarını kabul etmiyor’ yönündeki eleştirileri yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu, “Biz, Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ediyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkiye’nin yabancı ülkelerden orman yangınlarını söndürmek için yardım kabul etmediği yönündeki sosyal medya üzerinden ve bazı siyasilerin dillendirdiği iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Manavgat Yangın Yönetim Merkezi'nde konuşan Çavuşoğlu, “Biz, Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ediyoruz” dedi.

ORMAN YANGINLARI BAŞLAYINCA PEK ÇOK ÜLKEDEN DESTEK GELDİ

Bu büyük bir yangın felaketi yaşandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Yangının başlamasıyla beraber birçok ülke, komşu ülkeler, dost ve kardeş ülkeler ve Avrupa'dan ülkeler de bizi aradı. Avrupa Birliği, AFAD'ın yaptığı duyuruyu tüm ülkelere iletti. 4 ülkeden, Hırvatistan, Romanya, Fransa ve İspanya'dan dönüş oldu. Biz kendilerine 'Ne verebilirsiniz, nasıl yardımcı olabilirsiniz' diye sorduk. Bizim ihtiyacımız uçak ve tonajlı, kovalarla su taşıyabilecek helikopter, yani havadan müdahale dedik” diye konuştu.

HANGİ ÜLKEDEN NE GELDİ?

Yabancı ülkelerden gelen uçak ve helikopter sayısını da paylaşan Mevlüt Çavuşoğlu, “Azerbaycan’dan ve İran’dan 1 uçak ve 2 helikopter, İspanya’dan 2 uçak geldi. Onlar Muğla bölgesinde çalışıyor. Katar’dan uçak ve teknik ekipman geldi. Rusya’dan 5 Yangın Söndürme Uçağı ve 3 helikopter, Ukrayna’dan da 3 amfibik uçak geldi” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz