Devlet Bahçeli: Kıbrıs Türk Devleti ufukta göründü!

Devlet Bahçeli: Kıbrıs Türk Devleti ufukta göründü!
NotHaber

Kıbrıs ile ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kıbrıs Türk Devleti’nin ufukta göründüğünü belirterek “Ok yaydan çıkmış, artık geriye dönüş yolu kapanmıştır” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kıbrıs’a yönelik kaleme aldığı yazılı açıklamasında Kıbrıs Türk Devleti vurgusu yaptı. 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47 yıl sonra vasat bulduğuna atıf yapan Bahçeli, “Kıbrıs Türk devleti ufukta görünmüştür. Ok yaydan çıkmış, artık geriye dönüş yolu kapanmıştır.” dedi.

BAHÇELİ: KIBRIS TÜRKERİNİN AB PASAPORTLARININ İPTAL GİRİŞİMİ SEFİLLİK

Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in son gelişmelerden sonra, Kıbrıs Türklerine verilen AB pasaportlarının iptaliyle ilgili hazırlığa girmesini de eleştiren Bahçeli, “Bu girişim nafile ve art niyetli bir siyasetin deşifresidir. Kıbrıslı Türklere ayrılıkçı diyen bu palikarya zihniyeti esasen Türk düşmanlığını geçim kapısı gören bir sefildir” şeklinde konuştu.

“RUM-YUNAN ORTAKLIĞININ KUMPASLARI GÖRÜLMELİ”

Uluslararası toplumun vicdan ve adalet ilkeleri ışığında Rum-Yunan ortaklığının kumpaslarını görmesi gerektiğine vurgu yapan Bahçeli, “Maraş konusunda hukuka uygun adımları tasvip etmesi, Kıbrıs Türk tarafının Cenevre’de paylaştığı yapıcı, gerçekçi ve iyi niyetli çözüm tekliflerini desteklemesi vazgeçilmez önemdedir. Doğu Akdeniz’in huzur, barış ve istikrarı buna bağlıdır” dedi.

“ANKARA’YLA KIBRIS’IN KADERİ BİRDİR”

Türkiye ve Kıbrıs arasındaki bağları hatırlatan Bahçeli, “Dün de, bugün de, yarın da Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. Tarihin akış istikametinin hilafına kürek çekmek boşuna bir emektir. Ankara’yla Kıbrıs’ın kaderi birdir. Anadolu coğrafyası nasıl vatanımızsa, Kıbrıs’ta öyledir. Vaki gerçek hiçbir baskı ve tahakküm karşısında değişmeyecektir” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz