Deniz salyası balıkçıların kâbusu oldu

Deniz salyası balıkçıların kâbusu oldu
NotHaber

Bir çevre felaketine dönüşen Marmara’daki deniz salyası balıkçıları olumsuz etkiliyor. Ağlar dibe çöküyor, denizden balık yerine salya çekiyorlar.

Marmara Denizi’nde etkili olan, 'Deniz Salyası' Tekirdağ’daki Balıkçıları olumsuz etkiliyor. Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, bir yıldır deniz salyasıyla mücadele ettiklerini söyledi. Pehlivanoğlu, “Balıkçılar bu sene denize ağ atamadı" diye konuştu.

DENİZ SALYASI DİBE ÇÖKTÜ

Pehlivanoğlu, deniz kıyısında beyaz tabaka halinde biriken deniz salyasının yağmur ve rüzgar nedeniyle açıklara gittiğini ve dibe çöktüğünü söyledi. Sorunun bitmediğini ifade eden Pehlivanoğlu, “Havaların lodos olmasıyla deniz salyasının tekrar geleceğini bekliyoruz. Şu anda tüm balıkçı arkadaşlarımız mağdur. İnşallah yakın zamanda biter ve biz de 1 Eylül’de 'vira bismillah' deriz” diye konuştu.

“AĞLARI DENİZE BIRAKIYORUZ”

Tekirdağlı balıkçı Sermettin Şengüllü deniz salyasının avlanmayı engellediğini ifade ederek, "Ağlar dibe çöküp, çamur topluyor. Bazen attığımız ağları denizde bırakmak zorunda kalıyoruz. Ben 10 yaşından beri denize açılıyorum. İlk kez bu kadar sıkıntı çekiyoruz. Bu salya bizi çok etkiledi" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz