DEAŞ’ın toplu mezarlarında 500 iskelet bulundu!

DEAŞ’ın toplu mezarlarında 500 iskelet bulundu!

Irak’ın Musul kentinde bulunan iki toplu mezarda 500 kişinin iskeleti gün yüzüne çıkarıldı.

Irak'ın Musul vilayetinde iki yeni toplu mezar tespit edildi. Badoş hapishanesi yakınındaki mezarlarda yaklaşık 500 kişinin iskeleti gün yüzüne çıkarıldı. Kurbanların 2014'te kenti ele geçiren terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından öldürüldüklerinin tespit edildi. Uluslararası yardım kuruluşlarının desteğiyle 123 iskelet çıkarıldı. Benzer toplu mezarlar Telafer ve Sincar yakınlarında da bulunuyor.

BM: 200’DEN FAZLA TOPLU MEZAR VAR

Musul Valisi Necim el-Cubburi, kırsal bölgede çok sayıda toplu mezarların olduğunu söyledi. Cubburi, bunların ortaya çıkarılması için Birleşmiş Milletler ve Irak hükümetinden yardım istedi. Birleşmiş Milletler, 5 Kasım 2018'de bir rapor yayınladı. Raporda, daha önce DEAŞ'ın elinde tuttuğu bölgelerde binlerce kurbanın kalıntılarını içeren 200'den fazla toplu mezar olduğu belirtilmişti.

2017’DE ZULÜM SONA ERDİ

Terör örgütü DEAŞ, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Dönemin Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de DEAŞ'a karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz