Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası temmuz ayında seyirciyle buluşuyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası temmuz ayında seyirciyle buluşuyor
NotHaber

Ankara’da 3 Aralık 2020’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tören eşliğinde açılan yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası temmuz ayında seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara’da 3 Aralık 2020’de açılan yeni binasında temmuz ayında ilk kez seyircisiyle buluşuyor. Pandemi sebebiyle 1,5 yıldır seyircili konser veremeyen, naklen yayınlarla ve bant konserlerle müzikseverlerle buluşan orkestra, temmuz ayında seyircisiyle buluşmayı planlıyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü Cemi'i Can Deliorman, seyircili konserlerin başlama tarihi pandeminin seyrine göre resmi makamlar tarafından belirleneceğini belirtti.

TANSİYONUMUZU BELİRLEYEN SEYİRCİ

Seyircili konserlerin başlayacağı tarihin pandeminin seyrine göre resmi makamlar tarafından belirleneceğini kaydeden Deliorman, "Bizim tabi ki beklentimiz temmuz ayında en azından belli bir kapasitede salonumuzu pandemi şartlarına, sağlık kurallarına uyarak, seyirciyi salonumuzda ağırlamak. Bizlerin tansiyonunu belirleyen birebir seyirci ile kurduğumuz ilişki. Bunun eksik olması büyük bir kayıp bir tabii. Kayıt da başka bir psikoloji. Daha ince eleyip sık dokuyorsunuz. Seslerle görüntülerle oynama şansınız oluyor. Bizler seyircilerle bütünleşmiş topluluklarız. Dolayısıyla buluşacağımız günü bekliyoruz" dedi.

FARKLI ŞEHİRLERDE KONSERLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Ankara dışında başka illerde de vatandaşı CSO ile buluşturmak için turneler düzenleyeceklerini söyleyen Deliorman, "Temmuz ayından sonra büyük bir Türkiye turnesi planladık. Konserlerimiz Ankara’da yeni konser salonumuzda devam etmekle birlikte Türkiye’nin farklı şehirlerinde farklı konseptlerde konserler gerçekleştireceğiz. Bunların kimisi kayıt ve naklen yayın şeklinde olacak. Kimisi halk konseri konseptinde olacak" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz