Cumhurbaşkanı, FETÖ’nün kritik isminin yakalandığını duyurdu

Cumhurbaşkanı, FETÖ’nün kritik isminin yakalandığını duyurdu
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ üyesi 100’e yakın kişinin yurtdışından ülkeye getirildiğini belirterek “FETÖ'nün Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir” dedi.

Kabine toplantısı önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fetö’nün kritik isimlerinden olan Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı’nın Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. İnandı hakkında detaylı bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kişi, Türkiye'de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapılanması içerisinde yer almıştır. Daha sonra örgütün en üst düzey yöneticileri arasına katılan bu şahıs, yürüttüğü faaliyetlerle FETÖ'nün kirli parasını Orta Asya'da işletmiş, zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiştir” dedi.

100 FETÖ ÜYESİNİN ÜLKEYE GETİRİLDİĞİNİ DUYURDU

Erdoğan, FETÖ’nün yurtdışındaki örgüt üyelerine karşı yapılan operasyonların işin tabiatı gereği kamuoyu ile paylaşamadıklarını ifade ederek “Ancak yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar pek çok ülkeden 100'ün üzerinde kişinin Türkiye'ye getirildiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

ÜLKEYE GETİRİLEN ÖNEMLİ FETÖ ÜYELERİNİN BAZILARINI AÇIKLADI

Bu yıl içinde MİT tarafından ülkeye getirilen bazı FETÖ üyelerinin ismini açıklayan Erdoğan, “Örgüt elebaşısının yeğeni Selahattin Gülen, örgütün emniyet personelinden sorumlu mahrem imamlarından Ahmet Yiğit, Türk Silahlı Kuvvetleri mahrem yapılanmasından İsmail Okkalı, FETÖ'nün PKK ile ilişkisini sağlayan Gürbüz Sevilay ülkemize getirilen isimlerden bazılarıdır” şeklinde konuştu.

Milli İstihbarat Teşkilatımız, son olarak yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ'nün Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir"

- "Bu mücadelenin uzun soluklu olduğunun bilinciyle FETÖ'yü çözme ve ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz."

- "(FETÖ) Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar pek çok ülkeden 100'ün üzerinde kişinin Türkiye'ye getirildiğini söyleyebiliriz"

- "Bu devlete ve millete ihanet eden, pusu kuran, kan döken, maddi manevi herhangi bir zarar veren hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz"

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz