Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs’ta bir müjdem olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs’ta bir müjdem olacak!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle hafta başında Lefkoşa’ya gideceğini belirterek “Ön çalışmalarımızı yaptık, Kıbrıs’ta bir müjdem olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’da kıldığı cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyareti hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müjdesini orada vermek istiyorum, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik" diyerek pazartesi günü yeni bir müjdenin açıklanacağı sinyalini verdi.

“RİZE’DE 6 KİŞİ VEFAT ETTİ”

Rize’deki sel felaketine de değinen Erdoğan, “Rize'de de 6 vefatımız var. Biliyorsunuz üç bakanımız orada. Sürekli kendileriyle irtibat halindeyim. Doğu Karadeniz her zaman bu tür felaketlerle karşı karşıya çünkü bol yağmur alan bir ilimiz. Saatte 202 metreküp yağmur aldı” dedi.

SELİN NEDENİNİ ÇAY BAHÇELERİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Sel felaketinde Çay bahçelerinin rolünü anlatan Erdoğan, “Çay bitkisi aldığı o yağmurla gübrenin yani azotun özellikle bir balçığa dönüştüğü bir bitki. Bu da dikey bir kök olmadığı için, onlar hep birlikte aşağı doğru iniyor. Ağaçlara çay arasında yok, eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı, onlar kalmadı çünkü onların yerine çaylıklar yapıldı. Kendi dayılarımın yerleri olmak üzere tüm bunlar kaydılar, ciddi manada zararlar söz konusu” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz