Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta vatandaşa seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bozkurt'ta vatandaşa seslendi

Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta vatandaşla bir araya geldi. Yaşanan afetlerin tüm toplumu bir araya getirdiğini vurgulayan Erdoğan, yaraların sarılması için durmadan çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel falektinin vurduğu Bozkurt'ta cuma sonrası vatandaşlara saslendi. ABD ve Rusya'nın yangınlarla mücadelede hala başarıya ulaşamadığını belirten Erdoğan, "Biz 20 günü bulmadan buralarda, bu afetlerden büyük oranda hamdolsun kurtulduk. Ama gece-gündüz demeden benim tüm bakan arkadaşlarım oralardan çıkmadılar. Bütün kurumlarımız, kahramanlarımız yangın demeden oralarda çalıştılar ve şu anda hala 'aman ha' diyoruz, rehavet yok, devam edeceğiz, çalışacağız ve bu işi bitireceğiz. Millet olarak geçmişte depremler, işte yine yangınlar şimdi de seller vesilesiyle tek yürek, tem yumruk haline gelmeyi hamdolsun başarıyoruz." ifadelerini kullandı.

"YAŞANANLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR"

Her zaman olduğu gibi bugün de milletin arasına fitne sokmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biliyoruz ki milletimiz, bunların hiçbirine de itibar etmiyor. Yaşadığımız bizim ortak sevinçlerimiz gibi ortak üzüntülerimiz de birliğimizi, inşallah beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendiren bir etkiye sahiptir. Hayatı acısıyla ve tatlısıyla ne kadar paylaşırsak, önümüzdeki engelleri o kadar kolay aşar, potansiyelleri o kadar hızlı hayata geçirebiliriz. Bunun için hep geçmişten ders alarak geleceğe bakıyoruz. Evlatlarımıza daha iyi, daha müreffeh, daha huzurlu bir ülke bırakmanın, daha güçlü bir devlet teslim etmenin gayreti içindeyiz. Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi gerçekten çok parlak bir geleceğin beklediğine tüm kalbimizle ve samimiyetimizle inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"DAHA DA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

İktidarda bulundukları 19 sene boyunca güçlü Türkiye'nin inşası için her zamankinden daha çok çalışıp mücadele ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Ama bakın şunu unutmayın daha da çok çalışacağız. Ormanlarımız yandı bitmedik ki, şimdi 19 senede biz bu ülkede 5,5 milyar fidan değil ağaç diktik. Nasıl diktiysek yine dikeceğiz ve küllerimizden ayağa kalkacağız. Bu işi de biz başaracağız." ifadelerini kullandı.

"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye'nin büyüme hedeflerine yaklaştıkça maruz kaldığı saldırıların boyutunun da büyüdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak, biz hedeflerimize yaklaştıkça maruz kaldığımız saldırıların çapı da büyüyor. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler, son günlerde kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar nice oyunları bozmuş millet olarak inşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız, çöpe. Bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak önce 2023 hedeflerimize ulaşacak, ardından gençlerimizle birlikte 2053 vizyonumuza yöneleceğiz. Unutmayın, sahabenin, şühedanın, alimlerin şehri Kastamonu, her dönemde istiklal ve istikbal mücadelesinde hep en önde yer almıştır. Nasrullah Camii, bunun en önemli şahididir. Kiminle? Mehmet Akif Ersoy'la. Çanakkale'nin, İstiklal Harbi'nin, 15 Temmuz'un o kahraman şehrinin, Türkiye'nin bu büyük dönüm noktasında da ben yine en önde yer alacağına inanıyorum." cümlelerini kullandı.

"VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTACAĞIZ"

Konuşmasının devamında afet bölgelerindeki ihtiyaçların hızla giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Erdoğan, "Bakanlarımızla, valilerimizle, kaymakamlarımızla, ilgili kurumlarımızla hep yanınızda olacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Milletimizi daha beterinden korusun. Çevre ve Şehircilik Bakanım burada. Yani burayı da diğer afetlerde olduğu gibi Allah'ın izniyle fevkalade bir durum olmadıktan sonra, Antalya'da verdiğimiz söz, Rize'de verdiğimiz söz gibi inşallah bir yıl içerisinde burada da bu konutları bitireceğiz. Tabi Ulaştırma Bakanlığımızın çalışması ayrı bir alan, onlar da alt yapıyla ilgili çalışmaları süratle inşallah bitirecekler, öbür tarafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın çalışmaları var. Onlar biliyorsunuz süratle elektrik vermeye başladılar, birçok yerde elektrik verildi. Su konusunda da, su verilmeye başlandı. Hamdolsun durmuyoruz, çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz