Cumhur İttifakı ortak anayasa metni hazırlayacak!

Cumhur İttifakı ortak anayasa metni hazırlayacak!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ve ittifakın diğer partileriyle birlikte yeni anayasa metnini hazırlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Erdoğan, AK Parti’nin yeni sivil anayasa taslağını hazırladığını söyledi. MHP’nin de Yeni Anayasa çalışmasını tamamladığını hatırlatan Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak yıl sonuna kadar ortak bir anayasa metni hazırlayacağını duyurdu.

BÜTÜN PARTİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Cumhur İttifakı’nın ortak anayasa metnini meclise sunacağını belirten Erdoğan, “Tüm partilerin yeni ve sivil anayasa çalışmalarına yapıcı destek vermeleridir. Arzu ettiğimiz uzlaşma olmazsa, Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız” şeklinde konuştu.

1960 DARBESİNE ATIFTA BULUNDU

Konuşmasında, 1960 darbesinin tarihçesinden bahseden Erdoğan CHP’ye yüklendi. Erdoğan, “Bizi indirmekten ve vatana ihanetten yargılamaktan söz edenler, sosyal medyadan milli şeflerinin izinden gittiklerini gösterenler yine bunlardı. Bizi merhum Menderes'in akıbetiyle tehdit eden yine bunlardı. CHP temsilcileri darbe güzellemesi yaparken her yakalandıklarında yapay gündem diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz