Covid-19 yarasadan bulaşmamış

Covid-19 yarasadan bulaşmamış
NotHaber

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Covid-19’un iddia edildiği gibi yarasa veya başka bir hayvandan insanlara bulaşmadığını açıkladı. “Laboratuvardan yayıldı” tezi de reddedildi.

Koronavirüs küresel gündemden düşmek bilmiyor. Dünyanın gözü Çin’de koronavirüs salgınının merkezi Vuhan kentine incelemelerde bulunmak için giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibindeydi. Ekip ilk incelemelerinden elde ettikleri sonuçları açıkladı.

2019’DAN ÖNCE ORTADA YOKMUŞ

DSÖ’nün virüs uzmanı Peter Ben Embarek, koronavirüsün kökenini belirlemeye yönelik çalışmaların herhangi bir hayvana işaret etmediğini ve bulguların salgının Vuhan kentinde Aralık 2019’dan önce tespit edilmediğini söyledi. DSÖ doktoru, salgının başından beri tüm dünyada komplo teorilerine sebep olan virüsün laboratuvardan yayıldığı tezinin olası görünmediğinin altını çizdi.

DONDURULMUŞ GIDA DA OLABİLİR

Van Embarek, koronavirüsün kökeninde Yarasaların canlı konak olduğuna işaret eden veriler bulunduğunu ancak bunun Vuhan'da gerçekleşmediğini söyledi. Öte yandan Salgında virüsün dondurulmuş gıdalar yoluyla bulaşmış olma ihtimali de araştırılıyordu. DSÖ yetkilileri bu iddialar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.  Dünya çapında 2019 sonundan bu yana 2 milyon 323 bin kişi koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybetti ve kayıpların sayısı her geçen gün artıyor.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz