Çoklu aday modelini savundu!

Çoklu aday modelini savundu!
NotHaber

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet partilerinin çoklu aday stratejisini izlemesini önerdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Muhalefet parti liderlerine 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çoklu aday stratejisini önerdi. Çoklu aday stratejisinin seçimlere katılımı artıracağını savunan İnce, “Çatı adayla seçime gidilmesi katılımı düşürecektir. Çatı adayı mutlaka bir kesim beğenmeyecektir, o da sandığa gitmeyecektir. Eğer galibiyet isteniyorsa çok aday olmalı” dedi.

MUHARREM İNCE: KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMALI

Muhalif partilerin genel başkanlarına aday olmalarını da öneren İnce, “Kılıçdaroğlu, Akşener ayrı ayrı aday olmalılar. Muharrem İnce ayrı aday olmalı. HDP aday çıkarmalı. Aday sayısı ne kadar çok olursa katılım o kadar yüksek olur. Buna rağmen Sayın Erdoğan birinci turda yüzde 51'i alıyorsa zaten yapacak bir şey yok” diye konuştu.

“DELEGE AĞALIĞINA SON VERDİK”

Partisinin Büyük Kurultay çalışmalarına da değinen İnce “18 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda ilk kurultayımızı yapacağız. Tek genel başkan adayı benim. Bu seçim 12 bin 800 üye tarafından yapıldı. Bugün 12 bin 800 kişi oy kullanır, yarın 128 bin kişi oy kullanır, öbür gün 1 milyon 280 bin kişi oy kullanır. Bu bir devrimdir, bir öz güvendir. Biz üyelerin önüne sandığı koyduk, bugün tabii ki İnce çıkacak ama yarın kimin çıkacağı meçhul. Delege ağalığına son verdik” dedi.

“NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET”

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bir soruya yanıt veren İnce, “İlk hedefimiz kurultaydan hemen sonra 100 bin üye yapmaktır. 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı. Memleket Partisinin cumhurbaşkanı aday adayı Muharrem İnce'dir. Şimdilik 'adayım' diyemiyorum, 'aday adayıyım' diyorum. Buna üyelerimiz karar verecek” diye bilgi verdi. Seçimlerde kullanacakları sloganı da şu sözlerle açıkladı: “Ne cumhur ne millet, tek yol memleket”

“LAİKLİK CAN DAMARIMIZDIR”

“Laiklik Anayasa’dan çıkarılmalı” tartışmalarına da değinen Muharrem İnce, ana muhalefetin tutumunu eleştirirken, Diyanet İşleri Başkanı'nın da siyaset yaptığını iddia etti. Laikliği can damarı olarak nitelendiren Muharrem İnce, “Müslümanlar şunu bilmelidir ki 2 milyarlık Müslüman dünyasına baksınlar, laikliğin farkını orada anlarlar. Asıl Müslümanlara lazım laiklik. Kadınlarımıza sesleniyorum, bakın Afganistan'a ibret alın. Onun için bu sinir uçlarıyla oynamamak lazım. Sayın Bahçeli'yle pek anlaşamayız ama bu konudaki açıklamasını çok yerinde buldum. Diyanet İşleri Başkanı'nın bu kadar işin içinde olması, bu kadar siyaset arenasının içinde olmasından rahatsızlık duyuyorum, bu dini yıpratır” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz