CHP’li Salıcı: Türkmenlerin yatırım talepleri var!

CHP’li Salıcı: Türkmenlerin yatırım talepleri var!
NotHaber

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Türkmenlerin yatırım talepleri var. Bu talepleri ilgili makamlara ileteceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP heyeti Irak’ın kuzeyindeki ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelen heyet bu kez de Kerkük’te Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ile görüştü. Görüşmede Irak'taki siyasi, ekonomik ve güvenlik konuları masaya yatırıldı.

SALICI: TÜRKMENLERİN SORUNLARIN BİLİYORUZ

Görüşme sonrası bir açıklama yapan  CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Irak genelinde ve Kerkük'te yaşayan Türkmenlerin sorunları olduğuna dikkat çekti. Salıcı, bu sorunların Türk kamuoyu ve diğer siyasi partiler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi ve Türkiye'nin yüzünü Kerkük, Türkmen ve Türkmenlerin yaşadıkları sorunlara çevirebilmesi için burada olduklarını aktardı.

“TÜRKMENLER İÇİN ELLİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPACAĞIZ”

Türkmenlerin yaşadıkları sorunların tüm Türkiye'de herkesi ilgilendirdiğini ifade eden Salıcı, bu sorunların çözümü için herkesin bir katkı sunması gerektiği kanaatinde olduklarını ve CHP olarak da bu katkıyı sunmak için Kerkük'te olduklarını dile getirdi. Salıcı, Irak'ın istikrarı, Türkmenlerin huzur bulması, diğer toplumsal kesimler Arap ve Kürtlerin bir arada yaşaması için ellerinden gelen katkıyı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

“TÜRKİYE’DEKİ DİĞER PARTİLER DE IRAKTAKİ TÜRKMENLERİ YAKINDAN TAKİP ETMELİ”

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan ise CHP heyetini Kerkük'te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek buluşmada Irak'taki siyasi, ekonomik ve güvenlik konularını görüştüklerini kaydetti. Türkiye ve Irak ilişkilerinin bölge için önemli olduğuna vurgu yapan Turan, Türkiye'deki diğer partilerin de Irak'ı ziyaret etmesini ve Türkmenlerin durumunu yakından takip etmesini istedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz