CHP'li Öztrak'tan garip çıkış: Katarlılara yer mi açılıyor?

CHP'li Öztrak'tan garip çıkış: Katarlılara yer mi açılıyor?
NotHaber

"Katarlılara sınavsız tıp eğitimi verilecek" iddiasının yalan olduğunun ortaya çıkmasına rağmen CHP'den konuya ilişkin ilginç bir yorum geldi. Parti sözcüsü Öztrak "YKS soruları duyduğumuza göre zordu. Acaba kontenjanları boş bırakarak Katarlılara yer mi açmaya çalışılıyor" diye sordu!

 

Hafta sonu düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, ortaya atılan bir iddia gündemi oldukça meşgul etmişti. Sözcü gazetesi tarafından servis edilen "Katarlı Gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" sosyal medyada büyük yanktı bulmuş birkoç medya mecrası da haberi doğrulatmadan yayına vermeyi tercih etmişti.

T24 ÖZÜR METNİ PAYLAŞMIŞTI

Bunun yanında başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok siysetçi haberi doğru kabul ederek hükümeti hedef alan açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu.

Ancak Milli Savunma Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması sonrası iddianın yalan olduğu ortaya çıkmış, haberi veren medya kuruluşlarından T24 özür metni yayımlamak durumunda kalmıştı.

YALAN HABERDE ISRAR

Buna karşın iddiaya ilişkin oluşturulan manipülasyon dalgası yeni yeni dağılırken, CHP'den konuya ilişkin garip bir açıklama daha geldi. Parti sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında bu yılki YKS sorularının zor olduğu yönündeki yorumlara atıfla "Katarlı ögrenciler için kontanjanlar boş bırakılmaypa çalışılıyor" ifadesini kullandı. Öztrak'ın bu sözleri, CHP'nin yalan olduğu ispatlanmış bir haberin kurumsal olarak hâlâ arkasında durduğu yönünde yorumlara sebep oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz