Çavuşoğlu: Orman yangınıyla mücadelede en büyük engel rüzgâr!

Çavuşoğlu: Orman yangınıyla mücadelede en büyük engel rüzgâr!
NotHaber

Antalya’da orman yangınlarının başladığı günden bu güne sahada olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangınla mücadelede en büyük engelin rüzgâr olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Manavgat'ta Orman Yangınlarını değerlendirdi. Orman yangınlarıyla mücadelede en büyük engelin rüzgâr olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Rüzgâr yine bugün kuvvetli. Antalya’da üç bölgede orman yangınları devam ediyor. Manavgat'ın kuzeybatısında Taşağıl'ın kuzeyinde yukarıda da devam ediyor. Vadiye indiği için havadan ve karadan müdahale etmek zorlaşıyor. İbradı tarafında tepelik bölgede yangın devam ediyor. Göreceli olarak orası tehdit oluşturmuyor. Gündoğmuş merkezdeki yangın kontrol altına alınsa da Alanya Alara ve Manavgat tarafına sahile inmeye çalışan yangına havadan ve karadan müdahale ediyoruz” diye konuştu.

50 BİN LİRA YARDIMIN 10 BİN LİRASI ÖDENDİ

Yangından etkilenen vatandaşlara yapılan ekonomik yardımları sıralayan Çavuşoğlu, “50 bin liraya kadar olan yardımların ilk başta 10 bin lirasını hesaplara yatırdık. Diğer taraftan küçükbaş büyükbaş hayvanlar da telef oldu maalesef. Onların da sayısı belli oldu. Onlara da ödüyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra duyarlı vatandaşlarımızın getirdiği hayvan yemlerini ve saman balyalarını da çiftçilerimize dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

BİR YIL İÇİNDE YANAN EVLER YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Evleri yanan vatandaşların mağdur edilmemesi için gerekenin ivedilikle yapılacağını hatırlatan Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talebine göre tek katlı, iki katlı bazı yerlerde apartmanlar da yandı. Onların talebine göre evlerimiz yapılacak. Bir ay içinde örnek evimizi de Manavgat’ta inşa edilmiş olacak. En geç bir sene içinde evlerimizi yapıp, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

TÜRK HALKINA GEÇMİŞ OLSUN

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Türkiye’ye geçmiş olsun diyerek “Türkiye'nin acısı bizlerin acısıdır. Türkiye'nin mutluluğu bizlerin mutluluğudur. Dolayısıyla bu duygularla bölge halkımıza, Manavgat'ımıza, Antalya'mıza ve diğer bölgelere tekrar geçmiş olsun. Yangında ölen vatandaşlarımızın da ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz