Çataklı: Kuytul, yandaşlarıyla provokasyonu sürdürmek istedi!

Çataklı: Kuytul, yandaşlarıyla provokasyonu sürdürmek istedi!
NotHaber

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Alparslan Kuytul’un din istismarcısı ve FETÖ’yü savunan bir kişi olduğunu belirterek “Provokasyonu sürdürmek isteyen Alparslan Kuytul gözaltına alındı” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Gaziantep başta olmak üzere pek çok ildeki camilerde Alparslan Kuytul taraftarları ve polis arasında yaşanan olayları değerlendirdi. Çataklı, yaşananları provokasyon olarak nitelendirdi.

Alparslan Kuytul’un din kisvesi altında dini istismar eden, FETÖ'yü savunan, 15 Temmuz'u örtmeye çalışan bir kişi olduğunu vurgulayan Çataklı, “Türkiye'nin menfaatine ne varsa her fırsatta manipule etmeye çalışan biridir” diye konuştu.

ÇATAKLI, OLAYLARIN GELİŞİMİNİ ANLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın itikafın evlerde yapılmasını tavsiye ettiğini aktaran Çataklı, “Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, müracaat edilmek ve mülki idarenin onayı alınarak bazı camilerde izin verileceği duyurdu. Bu kişiler, izin sürecini işletmedi ve bütün kuralları ihlal ederek camilere girdiler” dedi. Daha sonra cami görevlilerinin kolluk kuvvetlerine haber verdiğini ifade eden Çataklı, “Çevrede bulunan kolluk personeli müdahale etti. Müdahale esnasında gaz kullanan personelimiz hakkında gerekli işlemler başlatıldı” dedi.

Başta Gaziantep ve Adana olmak üzere 40 ayrı noktada provakasyonu sürdürmek istediler ancak kolluk kuvvetleri buna mani oldu ve Alparslan Kuytul bu kapsamda gözaltına alındı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz