Cani annenin ifadesi ortaya çıktı! Bebeği gömüp uzaktan izlemişler

Cani annenin ifadesi ortaya çıktı! Bebeği gömüp uzaktan izlemişler

Adıyaman'da mezara diri diri gömülen ve liseli öğrenciler tarafından son anda kurtarılan bebeğin anne ve anneannesinin ifadeleri ortaya çıktı. Bir süre gömdükleri bebeği uzaktan izlediklerini söyleyen anne amaçlarının çocuğu öldürmek olmadığını belirtti.

Adıyaman'da, Mezarlıkta vücudu toprağa gömülü bulunan bebeği bıraktıkları belirlendikten sonra gözaltına alınan anne Gülçin E. ile anneanne Ülkü E., sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı Başsavcılığın itirazı üzerine polisler tarafından yeniden gözaltına alınan ikili hakim katlısına çıkarıldıktan sonra tutuklanmıştı. Duruşma sırasında cani annenin verdiği ifade duyanları şoke etti.

CANİ ANNENİ İFADESİ ŞOKE ETTİ

Şahısların olayla ilgili verdikleri ifadelerinde amaçlarının çocuğu öldürmek olmadığını, birilerinin bebeği alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledikleri öğrenildi.

HAMİLELİĞİ 7. AY DA ÖĞRENMİŞLER

Kızı Gülçin E'nin hamile olduğunu ve durumu hamileliğin 7. ayında öğrendiğini söyleyen Ülkü E., uzun süredir arkadaşlık yaptığı ve kendisinin tanımadığı biriyle yaşadığı ilişki sonrasında gebe kaldığını ve bu gebelik sürecinde kızından hiçbir şekilde şüphelenmediğini belirtti.

BAŞKASININ KİMLİK BİLGİSİYLE HASTANEYE GİRİŞ YAPTILAR

Ülkü E., 22 Eylül tarihinde kızımın sancıları sonra, daha önceden tanıdığı N.D. isimli kadının kimlik bilgilerini ezbere bildiğini ve bu kimlik bilgileriyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiğini söyledi. Ülkü E.'nin N.D.'ye ait kimlik bilgileriyle hastaneye giriş yaptığı ve yine bu kimlik bilgileriyle Gülçin E'nin hemşirelerin Fatma ismini verdiği kız çocuğunu dünyaya getirdiği, dünyaya getirdiği kızıyla beraber 24 Eylül Cuma günü hastaneden taburcu edildiklerini söyledi.

GÖMDÜKTEN SONRA UZAKTAN İZLEMİŞLER

Ülkü E. ve Gülçin E.'nin bir mezarı eşerek bebeği oraya bıraktıkları, bebeğin nefes alabileceği şekilde üzerine toprak serptikleri, bebeğin yüzünün açık olduğu ve bebeği bıraktıktan sonra başkasının alıp almadığını görmek amacıyla bir süre uzaktan bebeği gözlemledikleri ve daha sonra bulundukları yerden ayrılarak evlerine döndükleri ortaya çıktı.

İŞLEMLER UZUN SÜRECEĞİ İÇİN ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BIRAKMAMIŞLAR

Ülkü E., yaşanan bu durumu kimseye açıklayamayacakları için, kızı Gülçin E'nin başına bir şeylerin gelebileceği korkusuyla bebeği çocuk esirgeme kurumuna teslim etmek istediklerini ama kızının yaşının 17 olması, resmi nikahlı olmamasından dolayı kurumlara bırakamayacaklarını anladıklarını, bu yüzden de başkasının bulabileceği düşüncesiyle bebeği mezarlığa bıraktıklarını söyledi.

Bebeği öldürmek amacıyla mezarlığa bırakmadıklarını söyleyen anne Gülçin E. ise çocuğun babasının çocuğu kabul etmediğini ve hamile olduğunu da çok geç dönemde öğrendiğini, doğum sonrası bebeği Çocuk Esirgeme Kurumuna vermek istediklerini ama işlemlerin uzun sürebileceğini düşündüklerinden bebeği kuruma veremediklerini söyledi.

BABA VE AĞABEYİNDEN KORKTUĞU İÇİN YAPMIŞ

Gülçin E., babası ve ağabeylerinin durumu öğrenmeleri dahilinde kendisini öldürebileceğini, bu yüzden de bebeği başkalarının bulup teslim alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledi.

“PİŞMANIM”

Anne ile kızının çocuğu öldürmek için oraya bırakmadıklarını, kendilerine gelebilecek tepki ile zararlardan korktukları için bebeği mezarlığa bıraktıklarını ve çok pişmanlık duyduklarını belirttikleri öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz