Çanakkale Köprüsü bağlantı yoluna “çevreci” ses bariyeri!

Çanakkale Köprüsü bağlantı yoluna “çevreci” ses bariyeri!
NotHaber

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı kapsamında, çevre köylerde yaşayanların sesten rahatsız olmamaları için bağlantı yoluna çevreci ses bariyeri yapıldı.

Yapımının tamamlanmasıyla birlikte dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çevre koruma faaliyetleri için yüzde 100 çevreci yatırımlar seçildi. Bu kapsamda açılışı 18 Mart 2022'de planlanan köprüye ulaşımın sağlanacağı yolun yakınında yer alan köyde yaşayanların araçların gürültüsünden rahatsız olmaması için 1 kilometre uzunluk ve 3 metre yüksekliğinde bariyer oluşturuldu.

YÜZDE 100 ÇEVRECİ YATIRIMLAR….

Çalışmayı yapan şirketin Genel Yönetim Direktörü Nejan Hatko, AA muhabirine, bariyerle kara yolu gürültüsünün yaşam alanlarına ulaşmasının önüne geçildiğini söyledi.

Operasyonu 45 günde tamamlayıp hedeflenen gürültü düşüşünü yakaladıklarını vurgulayan Hatko, şöyle konuştu: "Daha önce birkaç ilimizde uygulaması yapılan kauçuk gürültü bariyerleri, kısa zaman içinde birkaç projede daha görülecektir. Ürünümüz yüzde 100 çevreci olup geri dönüşümlü malzemeden elde edilmiştir ve tüm Avrupa standartlarındaki başarılı test sonuçlarına ve sertifikalara sahiptir. Akustik ömrü tamamlandıktan sonra tekrar geri dönüşüm için uygun bir malzemedir. Hiçbir zaman çevreye karışmayacak, her zaman yeniden kullanılabilir döngü içinde kalacaktır."

Hatko, bu projeyle çevreye duyarlı bir yatırıma daha imza attıklarını sözlerine ekledi.

 DÜNYANIN EN UZUN ORTA AÇIKLI KÖPRÜSÜ OLACAK

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tasarımı inceliklerle örüldü. Köprünün iki ayak aralığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılına atıfla 2023 metre olarak tasarlandı.

Köprünün kule bağlantıları ve unsurları, Türk bayrağına atfen kırmızı ve beyaz renklerde olacak. Her iki yakada kulelerin üst kısmı, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde yapılacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz