Can Dündar hakkında üçüncü kez kırmızı bülten çıkarıldı

Can Dündar hakkında üçüncü kez kırmızı bülten çıkarıldı
NotHaber

Firari Can Dündar, yargılandığı davanın duruşmalarına katılmadığı için hakkında üçüncü kez kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

'MİT tırları" davasında "devletin gizli kalması gereken belgelerini yayınlamak" suçundan 2020 yılında hapis cezasına çarptırılan firari Can Dündar hakkında, yargılandığı başka bir dava nedeniyle Kırmızı Bültenle arama kararı çıkarıldı.

15 GÜN İÇİNDE TESLİM OLMASI İSTENDİ

"Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla yargılanan Dündar, yurt dışına kaçtığı için duruşmalara katılmadı. Bu nedenle Dündar’ın mahkemeye getirilmesi için tutuklamaya yönelik yakalama ve kırmızı bültenle arama kararı verildi. Mahkemede Dündar’ın 15 gün içinde mahkemeye ya da kolluk güçlerine teslim olması istendi.

MÜLKLERİNE DE EL KONULACA

Öte yandan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar'ın Ankara, İstanbul ve Muğla'da bulunan mülklerine el konulmasına da hükmetmişti.
Dündar, 'MİT tırları" davasında "devletin gizli kalması gereken belgelerini yayınlamak" suçundan 2020 yılında hapis cezasına çarptırıldığı için yurt dışına kaçmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz