Bursa'da sağanak yağmur sele dönüştü

Bursa'da sağanak yağmur sele dönüştü
NotHaber

Bursa'da sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak yağmur kısa sürede sele dönüştü. Birçok ev ve iş yeri su altında kalırken, cadde ve sokaklar çamur ve taşlarla doldu.

 

Bursa'nın Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenönü Mahallesi'nde aniden bastıran yağmur kısa sürede çok sayıda evi ve iş yerini sular altında bıraktı. Edinilen bilgiye göre, saat 04.00’da başlayan yağmur şiddetini arttırarak su baskınlarına neden oldu.

Su baskınlarının yaşandığı mahallede, vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerindeki ve iş yerlerindeki suları kovalarla tahliye etti.

Mahsur kalan vatandaşlar ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Selde mahallede bulunan yaklaşık 20 evde maddi hasar oluşurken herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

''MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN''

Evi sular altında kalan Erdal Boran, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sayıda mağdur olduğunu belirterek, "Mağduriyetimiz giderilsin, tek isteğimiz budur. Su neredeyse mutfak camından içeri girecekti. Evdeki bütün odalar su içinde." dedi.

Komşusuna yardıma giden Celal Kaçeri ise ''Mahallemizde giderler yok, sular direk evlerimize doluyor. Yetkililerden bu sorunların artık giderilmesini istiyoruz. Buradaki vatandaş mağdur. Evin içerisinde suyun yüksekliği şu anda burada 20 santimetreye ulaştı. Bir an evvel yolun yapılıp sorunların giderilmesini talep ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz