Brüksel'de kritik görüşme! Erdoğan ve Biden yüz yüze

Brüksel'de kritik görüşme! Erdoğan ve Biden yüz yüze
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki  NATO zirvesinde ABD Başkanı Biden ile görüşecek. Masada sözde Ermeni soykırımı, F-35'ler, terörle mücadele gibi pek çok ağır konu var.

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Biden'ın göreve geldiği 20 Ocak'tan sonra ilk yüz yüze görüşmelerini bugün, Nato Zirvesi için gittikleri Brüksel'de gerçekleştiriyor.

Brüksel'e Pazar günü ulaşan ve bazı mevkidaşlarıyla görüşmelerine de başlayan iki lider, bugün başlayan NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelecek. Liderlerin ikili ve heyetler arası görüşme yapması bekleniyor.

MASADA KRİTİK KONULAR OLACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak için dün Atatürk Havalimanı'ndan hareketi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken görüşmede masada olacak konuların ipuçlarını vermişti.

Erdoğan yaptığı açıklamada ''24 Nisan bizler için maalesef bizler için çok çok olumsuz bir süreç oldu. Böyle bir yaklaşımı beklemezdik, bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmeyi doğru bulmamız mümkün değil'' ifadelerini kullanmıştı.

F-35, S-400 VE DAHASI...

F-35'ler konusunda da açıklama yapan Erdoğan, ''Savunma sanayine yönelik masa üstünde kalan konular var. En önemlisi F-35 konusudur. Türkiye ahdini yerine getirdiği halde sözleşmeye uymayan bir Amerika vardır. 5 tane F-35 verilmiştir, daha sonra da bu F-35'lere el koymak suretiyle bunlar gönderilmemiştir'' şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan, Patriotlar, S-400 savunma sistemleri ve terörle mücelede gibi birçok konuda da konusundaki ABD'nin politikalarını eleştirerek bu konuları da Biden ile görüşmesinde gündeme taşıcağını dile getirmişti.   

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz