Bozayının piknik keyfi

Bozayının piknik keyfi
NotHaber

Kars'ta millet bahçesinde dolaşan bozayı, piknik yapmak için gelen bir vatandaşın sofrasına davetsiz misafir olup karnını doyurdu.

 

 

Dünyanın tek göç eden Bozayıların yaşadığı KARS Sarıkamış'ta, bir bozayı öğle saatlerinde Millet Bahçesine piknik yapmak için gelen bir vatandaşın sofrasına davetsiz misafir oldu.

Sarıkamış merkezindeki İnönü Mahallesi'nde bulunan Millet Bahçesine oturup sofra kuran vatandaşlar yakınlarında bozayıyı görünce, bulundukları alandan uzaklaştı.

DAVETSİZ MİSAFİR

Vatandaşların oturduğu yeri terk etmesiyle sofraya giden davetsiz misafir karnını doyurup bahçede dolaştı.

Daha sonra çevredeki diğer vatandaşların sofrasını da kontrol eden ve bir süre buralardaki eşyalarla uğraşan bozayı, ihbar üzerine bölgeye çağrılan polis ve Sarıkamış Allahuekber Dağları Doğa Koruma ve Milli parklar ekibinin çıkardığı seslerden ürküp ormanlık alana döndü.

‘’ÖĞLE VAKTİ DE GÖRÜLMEYE BAŞLADI’’

Bahçede oturan vatandaşlardan Hasan Kurt ayıların öğle vakti de görülmeye başladığını söyledi.

Kurt, piknik yaparken birden bozayı ile karşılaştıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Biz arkadaşlarla oturuyorduk, bozayı yanımızdan geçti, seslendik bize dönüp baktı. Sonra burada bulunan başka ailelere 'ayı geliyor' diye seslendik onlar da çocuklarını alıp gitti. Daha sonra bozayı onların sofralarında karnını doyurdu. Şimdi ise bir yere gitmiyor bizi izliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz