Boykot başladı! İnşaatlar 24 Eylül'e kadar durdu

Boykot başladı! İnşaatlar 24 Eylül'e kadar durdu

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı.  İnşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları Boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

FAHİŞ ZAM VE TEKELCİLİK İSYANI

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından yapılan açıklamada, inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi.

Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alınmadığı belirtilen açıklamada, "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı tarşıran son damla olmuştur" ifadesi kullanıldı. Bu kapsamda, inşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

BAKANLIK İHRACATI DURDURMUŞTU AMA...

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimliz günlerde aldığı kararla İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimentoyu da dahil etmişti. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun iş durdurma kararı öncesi yapılan bu hamle de boykotun uygulamaya konulmasını önleyemedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz