Boğazlar milli sistemle yönetilecek

Boğazlar milli sistemle yönetilecek

Türk boğazları, HAVELSAN mühendislerince geliştirilen milli sistemle yönetilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Türk Boğazlarının gemi trafiği için HAVELSAN'ın ana yükleniciliğinde milli bir sistem geliştiriliyor.

Yıl sonuna yetişmesi planlanan projede, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) Sistemi'nin yazılım, sensörler ve bilişim altyapısı, milli yetkinlikler ve üretim kabiliyetleri göz önünde bulundurularak tasarlandı.

YERLİ VE MİLLİ BİR PROJE

HAVELSAN tarafından yürütülen Gemi Trafik Hizmeti (GTH) yazılımı, HAVELSAN mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi. Ayrıca Aselsan'ın ürettiği radar, elektro-optik kamera ve radar yön bulucu sistmelerinin de entegre edilerek yerli üretim oranının en üst seviyelere çıkarılması amaçlanıyor.

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi ile Boğazlar'daki gemi trafik hareketleri ve etkileşimlerin milli bir sistemle izlenmesi, düzenlenmesi ve organize edilmesi mümkün olacak.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK SİSTEMLERDEN BİRİ

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi, dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında alanındaki en büyük sistemlerden biri olarak göze çarpıyor. Yaklaşık 50 ayrı ülkede 500’e yakın gemi trafik hizmeti sistemi incelendiğinde, hizmet alanlarının uzunluğu ve algılayıcı (radar, CCTV ve benzeri) sayıları bakımından Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi, 2 Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve 26 Trafik Gözetleme İstasyonu (fener, şamandıra ve benzeri dahil) ile en büyük sistemlerden biri konumunda bulunuyor.

TÜRK BOĞAZLARINDA SEYİR EMNİYETİ ARTACAK

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi'nin sağladığı verimlilik ve başarı, Türk boğazlarındaki seyir emniyetini artıracak. Tekrar düzenlenebilir algoritmalar, milli radar, elektro-optik kamera ve radyo yön bulucu sistemleri ile bu sistem, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün denizlerdeki en başarılı hizmeti milli bir sistemle sağlamasına imkanını sunacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz