Boğaz'da art arda gemi kazaları! Ucuz atlatıldı

Boğaz'da art arda gemi kazaları! Ucuz atlatıldı

İstanbul Boğazı'nda sabaha karşı üst üste iki gemi kazası gerçekleşti. İlk olarak Boğaz çıkışında bir Rus kuru yük gemisi balıkçı teknesine çarparken, kısa süre sonra Yeniköy açıklarında biri Türk biri Rus bandrallı iki kuru yük gemisi çarpıştı.

İstanbul yeni güne Boğaz'da yaşanan iki Gemi kazası haberiyle uyandı. İlk kaza Boğaz'ın Karadeniz'e açılan Rumelikavağı çıkışında meydana geldi.  

GEMİ SU ALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Tekirdağ'dan Rusya'ya giden kuru yük gemisinin Boğaz'dan çıkışı sırasında balıkçı teknesiyle çarpışması sonucu su almaya başladığını, olay yerine kurtarma ekiplerinin yönlendirildiğini bildirdi.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Tekirdağ’dan Rusya’ya giden 140 metre boyundaki VOLZHSKIY-40 adlı kuru yük gemisinin Boğaz çıkışı yapmaktayken balıkçı teknesiyle çatışması sonucu kılavuz kaptanımız, KIYEM-8 ve KEGM-3 botlarımız, geminin su aldığını bildirmesi üzerine KURTARMA-11 römorkörümüz gemiye yönlendirildi" ifadeleri kullanıldı.

MÜDAHALE EDERKEN İKİNCİ KAZA

Bu olay sıcaklığını korurken Boğaz'dan ikinci bir kaza haberi daha geldi.

Bu kez Yeniköy önlerinde gerçekleşen kazada Kocaeli'den Karadeniz Ereğli'ye giden 90 metre boyundaki Tahsin İmamoğlu gemisi, Gemlik'ten Rusya'ya giden 128 metre boyundaki Rusich adlı gemiyle çarpıştı.

GEMİLER DEMİR SAHASINA ÇEKİLDİ 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından bir kez daha yapılan açıklamada, olaya KIYEM-5, KEGM-3 botlarının, KURTARMA-11 ve 14 römorkörlerinin ile müdahale edildiği duyuruldu.

Müdahale sonrası yapılan açıklamada ise “RUSICH-10 ve TAHSİN İMAMOĞLU isimli gemiler Gemi Trafik Hizmetleri koordinasyonunda, KURTARMA-11, KURTARMA-14 römorkörlerimizin refakatinde kılavuz kaptanlarımız eşliğinde Büyükdere Demir Sahası’na emniyetle demirletilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz