‘Bir aylık bebeğe korona aşısı’ olayında savcılık devrede!

‘Bir aylık bebeğe korona aşısı’ olayında savcılık devrede!
NotHaber

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bebeğe yanlışlıkla aşı yapılmasıyla ilgili soruşturma açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısının yapıldığı iddiasıyla ilgili sorumlu kişiler hakkında ‘taksirle yaralamaya sebebiyet verme’ suçundan soruşturma başlattı.

İddialar, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bir televizyon kanalında “Bebeklere yanlışlıkla COVID-19 aşısı yaptılar” sözleriyle gündeme gelmişti.

Kurugöl’ün bu sözlerine Aile Hekimleri Federasyonu ise “Kurumumuzda böyle bir hata asla yapılmaz, bu talihsiz açıklamayı kabul etmiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı da iddianın kaynağı hakkında Soruşturma başlatıldığını açıkladı.

‘YANLIŞ ANLAŞILDIM’ DİYEN KURUGÖL ÖZÜR DİLEDİ

Gelişmelerle ilgili Hürriyet’e konuşan Zafer Kurugöl olayları yanlış ifade ettiğini belirterek “Herkesten özür diliyorum. Aşı, tek bir bebeğe yapıldı. 3 ay önce İzmir’e yakın bir ilde oldu. Bugün olan bir olay değil. Temmuzda olan bir olay” dedi.

“BEBEĞE AŞI YANLIŞLIKLA YAPILDI”

Olayın gelişimini anlatan Kurugöl, “Aile bir aşı merkezine gidiyor. Hem bebek aşıları, hem KOVID-19 aşıları yapılan bir yer. Bir aylık bebeğe KOVID-19 aşısı yapılıyor. Ama sağlık personeli hatayı hemen fark ediyor, kaçmıyor, gizlemiyor, bildiriyor. Bildirdiği için de sağlık müdürlüğü bu hastanın izlenmesi için bize gönderiyor” diye anlattı.

“BEBEĞİN SAĞLIĞINDAN EN UFAK BİR SORUN YOK”

Bebeği bir hafta boyunca her gün izlediklerini vurgulayan Kurugöl, “Hiçbir şikâyet olmadı ve tüm tahlilleri normal çıktı. Bugün de kontrol ettik. Sağlığında en ufak bir sorun yok. Sağlık müdürlüğü soruşturma başlattı gerekli adli işlemler yapılıyor. Enjektörleri hazırlıyorken karıştırmışlar, insan hata yapabilir” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz