Bilim kurulu toplantısının gündeminde hızla artan vaka sayıları olacak!

Bilim kurulu toplantısının gündeminde hızla artan vaka sayıları olacak!
NotHaber

Bayram tatili sonrası hızla artan vaka sayılarının masaya yatırılacağı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 16.30’da yapılacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 16.30’da yapılacak. Toplantıda bayram tatili sonrası 20 bin sınırına dayanan vaka sayıları masaya yatırılacak. Bunun yanı sıra aşılamadaki son durum ve FAZ-3 çalışması devam eden TURKOVAC Yerli Aşı çalışmalarının süreci ele alınacak. Ayrıca delta ve delta plus varyantlarına yönelik yeni önlemlerin de konuşulması bekleniyor.

VAKA SAYILARINDA AŞI OLANLARIN ORANI NE?

Öte yandan kamuoyu tarafından koronavirüse yakalananlar içinde aşı olanların oranının ne olduğu merak ediliyor. Koronavirüse yakalanan, yoğun bakıma alınan ve ölen kişilerden kaçta kaçının aşılı olduğuna yönelik bir istatistik henüz yayımlanmadı. Bu istatistik bilginin aşı olmayanları aşıya ikna etmede etkili olacağı düşünülüyor. Dün itibariyle Türkiye’de yaklaşık 22 milyon kişinin aşı olmadı. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında böyle bir istatistiğin açıklanıp açıklanmayacağını da henüz bilinmiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz