Bergen'in hayatı film oluyor! Halis Serbest rolü Erdal Beşikçioğlu'nun! Halis Serbest kimdir?

Bergen'in hayatı film oluyor! Halis Serbest rolü Erdal Beşikçioğlu'nun! Halis Serbest kimdir?

"Acıların Kadını" olarak anılan ve önce yüzüne kezzap atılan ve sonrasında öldürülen arabesk şarkıcısı Bergen'in hayatı film oluyor. Bergen rolünü Farah Zeynep Abdullah'ın canlandıracağı filmde ünlü şarkıcının yüzüne önce kezzap atan ardından da öldüren eşi Halis Serbest rölünü Erdal Beşikçioğlu üstlenecek. Peki Halis serbest kimdir?

Bir dönemin ünlü arabest şarkıcısı Bergen'in hayatı film oluyor. Aynı isimli şarkısından dolayı "Acıların Kadını" olarak tanınan sanatçının hikayesini konu alan filmin oyuncu kadrosu da şekillendi.

Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın, Yaratıcı Yapımcılığını ve Yapımcılığını Mine Şengöz'ün yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz'un yazdığı filmde Bergen'i Farah Zeynep Abdullah canlandıracak.

Daha önce Serenay Sarıkaya'nın başrolde yer alacağı söylenen ama projeden ayrılmasıyla belirsizliğini koruyan başrol için Demet Evgar'ın da ismi geçmiş ama anlaşma sağlanamamıştı.

Son dönemin yükselen yıldızlarından Farah Zeynep Abdullah, canlandıracağı arabesk sanatçısının fotoğrafını paylaştı ve not olarak "BERGEN 02.22" ifadesini kullandı. Abdullah, bu paylaşımıyyla filmin gösterim tarihine ilişkin 2022 yılının başlarını işaret etmiş oldu.

HALİS SERBEST ROLÜ ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NUN

Filmde Bergen'in eşi Halis Serbest'i ise ünlü deneyimli aktör Erdal Beşikçioğlu canlandıracak.

"Behzat Ç" rolüyle geniş kitlelerce tanınan Beşikçioğlu, yakın zamanda Adana’da set çalışmaları baylayacak yapım için çalışmalara hemen başladı. Oynadığı her projede adından söz ettiren Beşikçioğlu, Bergen hakkında yazılan kitabı, o dönem çıkan haberleri ve video’ları izleyerek, rolüne çalışıyor.

Yapımcı şirketten zalınan bilgilere göre Bergen'in hikayesi, aile fertlerinin dayanışmasıyla, bedensel ve ruhsal haysiyeti gözetilerek kaleme alındı. Filmde Bergen sadece kurban değil, müzisyen yönüüyle ode öne çıkan bir kahraman olacak.

Diğer yandan sosyal medya kullanıcıları film projesinin şekillenmesinin ardından Bergen'in hayat hikayesi ve katili olan eşi Halis Serbest'in kim olduğunu merak etmeye başladı. "Bergen hayat hikayesi", "Bergen nasıl öldü", Halis Serbest kimdir gibi arama sorguları üst sıralara taşındı.  İşte milyonlarca insanın merak ettiği söz konusu soruların yanıtları.

BERGEN KİMDİR? BERGEN'İN HAYAT HİKAYESİ

1977 yılında dayısının oğlu Göksel Sarılmışer ile Mersin’de evlendi, 4 yıl evli kaldı. 1981 yılında boşandı. Harkek çocuğu oldu boşandığında çocuğunu kocası alıp birlikte Hollanda‘ya gitti.

iş için 1981 yılında Adana’ya giden Bergen, burada Halis Serbest‘le tanıştı ve bir yıl sonra da 1982 yılında evlendi. Aslında o dönemde mafyalaşmış müzik piyasasının Bergen’i elde tutmak adına Halil Serbest isimli bu şahsı kullanarak düzmece bir evlilik senaryosu uydurulduğu iddia edildi.  

HALİS SERBEST KİMDİR? KEZZAP OLAYI

1982 yılında Atlas Plak’tan ilk longplayı olan “Şikâyetim Var”ı çıkardı. Kocasından şiddet görmeye dayanamayan Bergen, birçok kez evden kaçtı. Ekim 1982’de İzmir‘de çalışırken sahnede kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. 31 Ekim 1982’de İzmir Alsancak’daki New York Gece Kulübünde çalıştığı sırada kocası tarafından yüzüne attırılan bir kova dolusu kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti. Vücudun büyük bir kısmı da yandı. Daha sonra sol gözü yeniden görme yetisi kazandı. Sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atarak,  bazen de güneş gözlüğüyle insanların karşısına çıktı.

BERGEN'İN KARİYERİ

Halil Serbest ise iki aylık firardan sonra yakalanıp tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bergen, tedavi sonrası Kibariye‘yi meşhur eden “Kim bilir?” şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip Özşeker’in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon’da 1985 yılına kadar sahneye çıktı.

1985 yılında plak yapımcısı Yaşar Kekeva‘nın daveti ile İstanbul‘a giderek “İnsan Severse” adlı longplay’i çıkardı. Daha sonra 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı “Acıların Kadını” ile şöhrete kavuştu.

Albümün çok beğenilmesiyle plak şirketi tarafından Nisan 1987’de “1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı” unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset‘le ödüllendirildi.

1987 yılında Ülkü Erakalın‘ın senaryosu ve yönetmenliğiyle “Acıların Kadını” filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan ve Meral Niron‘la başrolde oynadı. 1987 yılında konser için gittiği Adana’da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Bu olayın arodından sahne hayatına ara verdi.

BERGEN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Haziran 1989’da sahnelere tekrar çıkmaya başlayan Bergen diğer yandan da “Yıllar Affetmez” adlı albümünü yaptı. Albümün tanıtım turnelerinde Adana Pozantı’dayken 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak 30 yaşında vefat etti. Cenazesi memleketi Mersin‘e gömüldü.

Cinayetin detayları ise kısa bir süre sonra artaya çıktı. Buna göre Anadolu turnesi kapsamında Samsun‘dan Kayseri‘ye geçen Bergen, buradaki çalışmasını tamamlayarak Mersin‘e gitmek için annesiyle birlikte yola çıktı. Boşandığı eşinin kendilerini takip ettiğini fark eden sanatçı emniyeti arayarak durumu bildirdi. Tedbir alınacağını bilgisi üzerine de yoluna devam etti. Tarsus–Pozantı E-5 karayolunun Çamalan Yaylası mevkiindeki Gülek Kasabası’nda bulunan Aspava Lokantası’nda gece 04:00 sularında Halis Serbest, Bergen ve annesinin karşısına çıktı. Serbest ile tartışan Bergen, arabaya binmek üzere hareket ettiğinde gözü dönmüş adamın silahından çıkan altı kurşunun hedefi oldu ve aracının şoför koltuğuna kanlar içinde kaldı.

HALİS SERBEST ALMANYA'DA YAKALANDI

Bergen’in annesi Sabahat Çakar’ı da 3 kurşunla yaralayan Halis Serbest cinayetin ardından Almanya'ya kaçtı. Ancak bir süre sonra burada yakalandı Ağustos 1991'de Türkiye’ye iade edildi.

12 Mart 1992 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 3 ay hüküm giymesine rağmen zaman aşımı, Almanya’da mahkûmiyet süresi gibi “hafifletici sebeplerle” 7 aylık bir mahkûmiyetle serbest bırakıldı. Mahkeme çıkışında karara isyan eden anne Sebahat Çakır’ın ”Kızımın mezarda kemikleri sızlayacak, beni de tehdit ediyorlar” şeklindeki demeçleri medyada yankı buldu.

Şarkıcı Bergen'i henüz 30 yaşındayken 6 kurşunla öldüren Halis Serbest’in Adana’da tekstil işi ile uğraştığı biliniyor.

Adana’da yaşamına devam eden Halis Serbest, Kozan ilçesinde 2’si 16, 2’si 17 yaşındaki 4 çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla yakalandı. Ailelerden 3’nün şikayetçi olduğu Halis Serbest, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz