Belediye Başkanı’ndan garip makam aracı çıkışı: Şahin mi alsaydım?

Belediye Başkanı’ndan garip makam aracı çıkışı: Şahin mi alsaydım?

Elazığ / Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, 600 bin liralık makam aracı almasıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere, "Gidip şahin alacak halimiz yok ya!" şeklinde yanıt verdi.

Elazığ'ın Yurtbaşı Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, 600 bin liralık 2016 model AUDI marka Makam aracı satın almasıyla gündeme gelmiş ve eleştirilerin odağı olmuştu. Eleştirilere yönelik konuşan Yılmaz, "Ortada lüks bir araba yok. Ben gidip 1 buçuk milyona sıfır AUDI marka araç da alabilirdim." ifadelerini kullandı.

"GİDİP ŞAHİN ALACAK HALİMİZ YOK YA"

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında genelge yayımlanmasının ardından Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz'ın 2010 model AUDI marka makam aracını 600 bin lira değerindeki 2016 model AUDI marka aracıyla değiştirdiği ortaya çıkmıştı.

Satın alınan AUDI makam aracının ikinci el olduğunu belirten Yılmaz, "Ortada lüks bir araba yok. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleriyle ilgili yapmış olduğu uyarı, lüks araçlar almayın uyarısında bulunuyor. Biz de bu uyarıya uyarak bu aracı aldık gidip Şahin alacak halimiz yok ya… Ben 4 aydır arabamı satmışım 4 aydır bir arabada kiralamadım kendime ve bu aracı da satın aldım. Birçok belediye başkanı 7 bin TL, 10 bin TL vererek araç kiralıyor ama ben kiralamadım. 4 ay arkadaşlarımın araçlarına binip geziyordum. Hangi belediye başkanı bunu yapar kaldı ki benim bütçem de var." şeklinde konuştu.

"PARAMIZ VAR"

Satın alınan aracın geçen sene meclis onayından geçtiğini hatırlatan Yılmaz, "Eski aracımızı ihaleyle 200 bin TL’ye sattık. 400 bin küsur daha üzerine koyarak 2016 model AUDI marka aracı aldık. Araç alımıyla ilgili 1 sene önce belediye meclis kararı almıştık. Eski aracımız 600 bindeydi, 20-30 bin TL masrafı çıkıyordu. Yoksa ben gidip 1 buçuk milyona sıfır AUDI marka araç da alabilirdim. Paramız var belediyemizin 33 milyon geliri var, şu an kasamızda 10 milyon paramız var. İstesem 1 buçuk milyona araba da alırdım. Devleti neden zarara sokalım 66 binde olan bir araç aldık." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz