Bekir Pakdemirli: Otel yapmak için ormanların yakılmasına ihtiyaç yok!

Bekir Pakdemirli: Otel yapmak için ormanların yakılmasına ihtiyaç yok!
NotHaber

Her orman yangını sonrasında ortaya atılan ‘Otel yapmak için yaktılar’ iddialarını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Otel yapmak için orman yakmaya gerek yok” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son üç günde gerçekleşen Orman Yangınları hakkında bilgi verdiği bir basın toplantısı düzenledi. Manavgat’ta düzenlenen toplantıda Pakdemirli’nin yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu yer aldı.

71 ORMAN YANGININDAN 57'Sİ KONTROL ALTINDA

Bakan Pakdemirli, son üç günde 71 orman yangını çıktığını, bunlardan 57’sini kontrol altına aldıklarını belirterek “Çok uzun zamandır karşılaşmadığımız büyük yangınların aynı zamana rastlamasından dolayı çalışmalarımız bir miktar daha uzuyor. Ancak şunu memnuniyetle ifade ederim ki aktif olan tüm orman yangınlarında iyiye doğru bir gidiş var” dedi. 

PAKDEMİRLİ AKTİF YANGINLAR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERDİ

Aktif yangınlar hakkında detaylı bilgi veren Pakdemirli, “Adana, Osmaniye, Antalya Manavgat bölgesindeki Hocalar tarafında tüten odaklarımız var, ayrıca Gündoğdu’daki sarp ve kayalık alanda devam eden bir yangın var. Mersin ve Aydıncık’ta iyiye doğru gidiş var, Silifke, Kayseri ve Muğla’daki orman yangınlarında da iyiye doğru gidiş var. Marmaris’teki yangından ufak hasarlar var. Ancak yerleşim bölgeleri için şu anda bir tehdit yok” dedi.

SÖNDÜRMEDE İHA’LAR DA KULLALINILYOR

Devam eden orman yangınlarını söndürmek için kullandıkları araç – gereç ve personel sayılarını bir kez daha paylaşan Bakan Pakdemirli, “Tüm bu yangınlara 3 uçak, 38 helikopter, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 1 Yangın söndürme tankı, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve tüm kamu kurumlarından 4 bin personelle müdahale ediyoruz” dedi.

“OTEL YAPMAK İÇİN ORMANLARIN YAKILMASINA İHTİYAÇ YOK”

Her orman yangınından sonra yanan bölgelere otel yapılacağına dair asılsız iddiaların ortaya atıldığına dikkat çeken Bekir Pakdemirli, “Anayasa’nın 169. Maddesi der ki, orman alanları daraltılamaz, imara konu edilemez. Bunlarla ilgili istisnalar vardır. İstisnalar devlet kurumlarınadır. Turizm ile ilgili de istisnalar vardır. Eğer turizm ile ilgili bir tesis yapılacaksa zaten rahmetli Turgut Özal’dan beri 40 yıldır bunun şekil ve şartları bellidir. Bunun için ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur. Buradan rica ediyorum, orman yangınlarını lütfen istismar etmeyelim” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz