Batı Karadeniz'de üç ilde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu!

Batı Karadeniz'de üç ilde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu!
NotHaber

Sakarya, Düzce ve Zonguldak’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, pek çok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Bir kişi sel suyuna kapılarak kayboldu.

Kuzey bölgeleri etkisi altına alan yağış bugün Batı Karadeniz bölgesini vurdu. Sakarya, Düzce ve Zonguldak’ta dereler taştı, evler ve tarlalar sular altında kaldı. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde sele kapılarak Sami Özkul için arama- kurtarma çalışması başlatıldı. Özkul, evinin önünde taşkın nedeniyle yıkılan elektrik direğiyle uğraşırken sel suyuna kapılarak gözden kayboldu.

DÜZCE’DE MAHSUR KALAN 47 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan Düzce’de sel nedeniyle mahsur kalan mahsur kalan 47 kişi kurtarıldı, yaklaşık 20 kişinin de bulundukları tahliye edilmesi için çalışmalar sürüyor. Düzce Valisi Cevdet Atay selde can kaybı olmadığını belirterek yol ve köprülerde ağır hasarlar meydana geldiğini söyledi.

ZONGULDAK’TA BİR BELDE SULAR ALTINDA KALDI

Zonguldak’ta da sel etkili oldu. Ormanlı beldesinde ve yüksek kesimlerde etkili olan sağanak, belde merkezinden geçen derenin taşmasına neden oldu. Taşan dere, beldeyi sular altında bıraktı. Birçok iş yeri ve araçlar suya gömüldü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz