Batı Karadeniz’de sel…

Batı Karadeniz’de sel…

Selde hayatını kaybeden kişi sayısı 6’ya çıktı. Ekiplerin vatandaşları güvenli bölgeye götürme çalışmaları devam ediyor.

Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmaları eşgüdümlü yürütülüyor. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla tüm çalışma gruplarının katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlandı.

Helikopter ve bot vasıtasıyla tehlikeli bölgelerde bulunan afetzedelerin güvenli bölgelere tahliye edildiği vurgulandı.

SEL, BARTIN, SİNOP VE Kastamonu’DA ETKİLİ

Bartın'ın Ulus ilçesinde sel sonrası 300, Kastamonu'nun Cide ilçesinde 210 kişinin tahliye edildiği bildirildi. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinden de 2 helikopter ile Abana ilçesine afetzedelerin tahliye faaliyetinin devam ettiği vurgulandı.

Sinop'un Ayancık ilçesinde ise 106 afetzedenin 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildiği bildirilen açıklamada, Ayancık ilçesinden 2 Sahil Güvenlik, 2 Kara Kuvvetleri helikopteri ile tahliye çalışmalarının devam ettiği, Ayancık merkezden 25 afetzedenin güvenli bölgelere helikopterle tahliye edildiği bilgisine ulaşıldı.

HABERLEŞME ÇALIŞMALARI

Kastamonu ve Sinop'ta bazı bölgelerde mobil şebeke kapsama sorunu yaşandığı bildirilen açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aracılığıyla bölgeye ilave mobil baz istasyonu takviyesi sağlandığı kaydedildi.

YAĞIŞLARIN AKŞAM ETKİSİNİ KAYBETMESİ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Karadeniz Bölgesinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bölgenin kıyı kesimleri ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, Bartın, Kastamonu'nun kuzey ilçeleri, Sinop, Samsun kıyıları ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların 12 Ağustos Perşembe günü 18.00 civarında bölgede etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz