Başkan Demir: İBB millet bahçesi yapmamıza izin vermiyor

Başkan Demir: İBB millet bahçesi yapmamıza izin vermiyor
NotHaber

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, ilçelerine millet bahçesi yapmak istediklerini belirterek “Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 yıldır izin vermiyor” dedi.

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin projelerini engellediğini söyledi. İlçesine millet bahçesi yapmak istediğini belirten Başkan Demir, 2 yıldır hukuka aykırı şekilde engellendiğini savundu.

“2 YILDIR HUKUKA AYKIRI BİR ENGELLEME VAR”

İBB Meclis toplantısında konuşan Demir, Güngören'in İstanbul'un en küçük ve en yoğun ilçesi olduğunu, millet bahçesinin vatandaşlara daha yeşil ve konforlu bir yaşam sunacağını belirterek “Orada bir park var, bir halı saha var, yollar var, tescil dışı alanlar var, bunları birleştirip millet bahçesi yapmak istiyoruz. 2 yıldır tahsis kararlarını, devir kararlarını hukuka aykırı şekilde uygulamıyorsunuz. Hani İstanbul'u birlikte yönetecektik?” diye sitem etti.

“GELİR GELMEZ İHALEYİ İPTAL ETTİLER”

İBB yönetiminin gelir gelmez ilk işinin bu ihaleyi iptal etmek olduğunu anlatan Demir, "Yatırım yapmayacaksınız, bırakın biz yapalım. Ona da yok. Bütün iyi niyetli görüşmelerimize rağmen, 'başka yerler verelim' dedik, ona da karşı çıktınız. Meselenin özü şu, sizin hizmet etmek diye bir derdiniz yok, tam tersine hizmeti engelleme diye bir derdiniz var." dedi.

Öte yandan İBB'nin ilçe sınırları dışında yer alan Zeytinburnu Cevizlibağ'da, "Güngören için çalışıyoruz" başlıklı afişlerle reklam yaptığını belirten Demir, ancak Güngören'de yaptığı bir hizmetin bulunmadığını ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz