Balıkları hayvan gübresiyle göz göre göre katlettiler!

Balıkları hayvan gübresiyle göz göre göre katlettiler!
NotHaber

Sorumsuz bir işletme tarafından gölete bırakılan sıvılaştırılmış hayvan gübresi nedeniyle yüzlerce balık oksijensiz kalarak can verdi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan bir gölette ani Balık Ölümlerine rastlandı. Balıkların gölete bırakılan sıvılaştırılmış hayvan gübresinden kaynaklandığı tespit edildi. Kirliliğin nedeni olan hayvan çiftliğine 96 bin 525 lira ceza verildi.

ATIK BORULARI GÖLETE UZANIYOR

Çengelli Köyünün Kayacık mevkisindeki yer alan sulama göletinde telef olmuş çok sayıda balık olduğunu fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri gölette inceleme yaptı. Ekipler, Kayabeyli köyünde faaliyet gösteren E.Ö'ye ait hayvan çiftliğinden, sıvılaştırılmış hayvan gübresinin borular aracılığıyla gölete akıtıldığını tespit etti.

MUHTAR CUMALI: HAYVANLARIMIZ DA SUSUZ KALDI

Çengelli Köyü Muhtarı Rahim Cumalı, gölette çok sayıda balığın öldüğünü gördüklerinde korktuklarını anlatarak, “Jandarmayla beraber baktığımızda gölete uzanan atık borularını gördük. Gölet kirletildiği için balıklar ölmüş. Artık gölette hayvanlarımıza su da içiremeyeceğiz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz