Bakanlık deniz salyası felaketini mercek altına aldı!

Bakanlık deniz salyası felaketini mercek altına aldı!
NotHaber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi çevresindeki arıtma tesislerinde denetimlere başladıklarını söyledi.

Marmara Denizi’nde yaşanan Deniz Salyası felaketine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mercek altına aldı. Denizde yaşanan kirliliğin artması nedeniyle yaşanan deniz salyası olayının arıtma tesisleri ile doğrudan ilişkili olduğunu anımsatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, arıtma tesisleri ile ilgili denetimlere başladıklarını söyledi.

“ATIK SU İHALELERİ İPTAL EDİLMEMELİ”

Kısa süre içerisinde denetleme sonuçlarını açıklayacaklarını belirten Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iptal ettiği ihaleye atıfta bulunarak, yerel yönetimlerin arıtma tesisi ihalelerini iptal etmesi yerine daha fazla arıtma tesisi yapmaları gerektiğini söyledi.

MARMARA DENİZİ’Nİ KURTARMAK İÇİN BİR ARAYA GELİNECEK

Kurum, 4 Haziran’da bir çalıştay düzenleyeceklerini belirterek “Bakanlıklar, belediyeler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla deniz kirliliği ve Müsilaj problemine yönelik, sadece bugünümüzü değil, Marmara Denizi'nin yarınlarını kurtaracak bir çalıştay yapacağız” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz