Bakan Yanık: PKK 9 yaşındaki çocukları dağa kaçırıyor!

Bakan Yanık: PKK 9 yaşındaki çocukları dağa kaçırıyor!
NotHaber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Diyarbakır annelerini ziyaretinde eli kanlı terör örgütünün 9 yaşındaki çocukları dahi dağa kaçırdığını söyledi.

Diyarbakır Annelerini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklardan 30’un 15 yaş altında olduğunu, kaçırılan en küçük çocukların 9 yaşında olduğunu söyledi.

AİLELER MİLİTANLAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR

Yanık, evlat nöbeti tutan ailelerin eli kanlı terör örgütü tarafından tehdit edildiğini belirterek “35 yıldır insan öldüren bir örgütün karşısına, şuradaki HDP il binasının merdivenlerine oturarak dağa kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutmak, direnişe geçek çok kolay iş değildir. Ailelerin evlerine militanların geldiğini, ailelerin tehdit edildiğini biliyoruz. Buna rağmen bu insanlar ‘Kaybedecek bir şeyimiz yok! Çocuklarımızı istiyoruz!’ diyerek bu mücadeleye devam ettiler” dedi.

DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLARDA YAŞ SEVİYESİ DÜŞÜYOR

Örgütün kaçırdığı, kandırdığı çocukların yaş seviyesinin 9’a kadar gerilediğini belirten Yanık, “15 yaş altı ya. 20’den, 18’den bahsetmiyoruz. Yani uyurken üzerini örttüğümüz çocukları dağa kaldıran eli kanlı bir terör örgütünden bahsediyoruz. Dolayısıyla burada annelerin ve babaların verdiği mücadele son derece anlamlı ve kıymetli” diye konuştu. Bakan Derya Yanık daha sonra annelerle birlikte ‘Teröre Geçit Yok’ yürüyüşüne katıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz