Bakan Selçuk: 15 bin okulu halk eğitim merkezine dönüştüreceğiz

Bakan Selçuk: 15 bin okulu halk eğitim merkezine dönüştüreceğiz
NotHaber

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaşam boyu eğitim çalışmalarına verdikleri önemi hatırlatarak “15 bin okulu halk eğitim merkezine dönüştüreceğiz” dedi.

Gaziantep'te halk eğitim merkezi açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye genelinde 15 bin Halk Eğitim Merkezi açacaklarını söyledi.  Bakan Ziya Selçuk, Türkiye'de 15 bin mahalle belirlediklerini söyleyerek “Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul dışı saatlerde ve hafta sonlarında halk eğitim merkezine dönüştürüyoruz” dedi.

ZİYA SELÇUK: TOPLUMDAN BÜYÜK TALEP OLDUĞU İÇİN BU KARARI ALDIK

Okulları halk eğitim merkezine dönüştürme gerekçesini aktaran Bakan Selçuk, “Yaklaşık bin adet halk eğitim merkezi yetmiyor. Toplumdan çok büyük bir talep var. Müthiş bir başvuru var. O yüzden yeni binalar yapamıyorsak, yeni merkezler oluşturamıyorsak ne yapabiliriz diye düşündük. 15 bin okulu 15 bin mahallede seçip halk eğitim merkezi yapmaya karar verdik” dedi.

MUHTARLIKLAR DA HALK EĞİTİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Köylerden de büyük talep aldıklarını hatırlatan Selçuk, “Muhtarlık binalarını halk eğitim merkezi yapmak için muhtarlara mektup yazdım. Bu çerçevede şu an 100 bini aşan kursiyerimiz var. Kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra kooperatifler kuruyor, ürettiklerini satmaya başlıyor. Köylerdeki halk eğitim merkezlerine en çok kadınlar ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz