Bakan Koca’dan salgına ilişkin önemli açıklamalar!

Bakan Koca’dan salgına ilişkin önemli açıklamalar!
NotHaber

Sağlık Bakanı Koca, aşıda yaş sınırının 18’e indiğini ve Türkiye’de 134 Delta varyantı tespit edilen vaka yaşandığını söyledi.

Türkiye’de salgının seyri, aşılamadaki son durum ve Delta Varyantı gibi merak edilen soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu.

134 KİŞİDE DELTA VARYANTI GÖRÜLDÜ

Öncelikle, Delta varyantı konusuna değindi. Türkiye’de 16 ilde 134 kişide delta varyantının tespit edildiğini açıkladı. En çok vakanın olduğu il İstanbul oldu. Varyantın görüldüğü ülkelerden gelen yolcular için 14 günlük karantina süresi koyduklarını söyleyen Bakan Koca, bunun yanı sıra PCR testi de istediklerini hatırlattı.

AŞILAMADA YAŞ SINIRI 18’E İNDİ

Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış kişilerin aşı olmak için randevu alabileceğini duyuran Koca, “55 milyona yakın vatandaşımızı Kurban Bayramı’na kadar en az yüzde 70’inin bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Maske konusuna da değinen Koca toplumsal bağışıklığın önemine değindi. Koca, nüfusun en az yüzde 70 oranında aşılama yapıldığında maskeden kurtulabileceğimizi söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz