Bakan Koca, maskelerin kalkacağı tarihe işaret etti!

Bakan Koca, maskelerin kalkacağı tarihe işaret etti!
NotHaber

Sağlık Bakanı Koca, toplumsal bağışıklık sağlanırsa maske takma zorunluluğunun Eylül ayında kalkabileceğine işaret etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaz boyu devam edecek aşılama çalışmalarını ve salgın süreci hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, toplumun yüzde 60’ının aşılandığı taktirde Maske takma zorunluluğunun kalkacağını belirterek, eylül ayını işaret etti.
Toplumsal bağışıklığın olduğu dönemde maskeyi daha çok enfeksiyonu olanların takması gerektiğini önemsediklerine dikkat çeken Koca, “Şimdi 2 metre mesafeyi koruyabilmeniz halinde maske takmanız gerekmez. Bunun nasıl bulaştığını biliyoruz. Herkesin bu çerçevede kişisel tedbirini alması gerekir" dedi

HEDEF EYLÜL AYINDA NORMALLEŞME

Hedeflerinin Haziran sonu itibariyle 20 yaş sınırına kadar aşılamayı tamamlamak olduğunu belirten Koca, “Aşılamayı sağlayarak Eylül ayı sonrasında üniversiteler dahil olmak üzere okulların normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

“YERLİ AŞI HATIRLATMA DOZU OLACAK”

Yerli aşı çalışmalarına da değinen Koca, Faz-2 çalışmasına Ağustos ayında başlanacağını hatırlatarak “Kasım-Aralık gibi devreye girecek yerli aşıyı daha çok hatırlatıcı doz olarak kullanacağız” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz