Bakan Koca: Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalı

Bakan Koca: Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalı

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı açıklamada bulundu. Salgındaki yeni gruplar, okullarda saygının seyri ve aşı programına dair değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca dün akşam yapılan çevrimiçi Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yazılı açıklamada bulundu.

"ANNE ADAYLARI AŞI OLMALI"

Koca, anne adayları için "Gebelerimizin hastalığa yakalanmalarında artış yaşanmıştır. Bu, salgının seyrinde yeni bir durum. Gebelerimizin aşı olmalarında bir tereddüt olmaması gerektiği bir kere daha Bilim Kurulumuzca ortaya konmuştur. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar" dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okulların, salgının seyri açısından yakın takibini yaptıkları özel bir alan olduğunu dile getiren Koca, şöyle devam etti. “Bugüne kadar alarm veren bir durum olmadığını ve Yüz yüze eğitimin olumlu şekilde devam ettiğini görüyoruz. Endişeye mahal verecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Bilim Kurulumuz, aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır" dedi.

VAKA SAYILARI VE VEFAT SAYILARINA DİKKAT

Aşının varlığının salgına karşı en büyük güç olduğunun altını çizen Koca, "Buna rağmen vaka sayısı ve kayıplarımız artarken, tedbirlere uyumda ise buna paralel bir artış olmuyor. Daha üzücü olan ise tedbirlere uymakta gevşeklik gösterdiğimiz ortadadır. Salgın aşı ile engellenebilir. Ancak aşıların etkisini güçlü şekilde gösterdiği sınırlı bir zaman dilimi var. Bu zaman diliminde toplumun büyük bölümünü aşılayamazsak, aşılanmasının üzerinden uzunca süre geçen vatandaşlarımız tekrar tehdide açık hale gelebilir." uyarısında bulundu.

"SIRA İKİNCİ DOZ AŞILANMA ORANLARIMIZI GÖSTEREN HARİTAMIZIN MAVİYE DÖNMESİNDE"

Sağlık Bakanı Koca, aşı programının plana uygun devam ettiğini vurgulayarak, "Hızla hedef nüfusumuz en az iki doz aşılı hale geldiğinde, salgının kısır döngüsü sona ermiş olacak. İlk doz aşılanma oranlarını gösteren haritamız çok büyük ölçüde maviye döndü. Şimdi sıra ikinci doz aşılanma oranlarımızı gösteren haritamızın maviye dönmesinde. Bunu hep birlikte başarabiliriz." ifadesini kullandı. Hatırlatma Dozu zamanı gelmiş kişilerin bir an önce aşılarını yapmaları için çağrıda bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz