Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın seçim barajı kararını açıkladı

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın seçim barajı kararını açıkladı
NotHaber

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın seçim barajı kararının yüzde 7 olduğunu açıkladı.

 

Cumhur İttifakı’nın Seçim barajı kararını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet yüzde 7 olduğunu duyurdu. Partisinin resmi internet sitesinde yayınladığı açıklamada Bahçeli “Cumhur İttifakı’nın iki ana partisi kurulan bir komisyon marifetiyle, seçim sistemi ve barajın oranı hususunda samimi ve iyi niyetli şekilde görüşmeler yapmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır” diyerek kararın gerekçesini açıkladı.

DEVLET BAHÇELİ: CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK

Öte yandan medyada seçim barajının ne olacağına ilişkin yapılan değerlendirmeleri de eleştiren Bahçeli “Seçim barajının yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun tartışmaları lüzumsuz emek ziyanıdır. Televizyon ekranlarında bilirkişilik taslayan kerameti kendinden menkul şahıslarla, gazete köşelerinde ahkâmlar kesen bazı kalem sahiplerinin seçim barajı etrafında anlamsız tartışmaları körüklemek istedikleri anlaşılmaktadır. Bu yolla da Cumhur İttifakı sanki bir görüş ayrılığı varmış gibi ima, ihsas ve hatta iddia içine gömülmüşlerdir” dedi.

KARAR TESCİLLENDİ

Bahçeli, seçim barajının kesin olarak yüzde 7 olacağına dikkat çekerek “Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır” diye belirtti.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz