Babacan: Sinsi FETÖ demokrasimizi katletmeye çalıştı

Babacan: Sinsi FETÖ demokrasimizi katletmeye çalıştı
NotHaber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 15 Temmuz darbe girişimini şu sözlerle özetledi: Sinsi FETÖ demokrasimizi katletmeye çalıştı, halkımız o gece devleti ayakta tuttu.

Kahramanmaraş’ta partisinin il kongresine katılan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 15 Temmuz darbe girişimini anlattı. Babacan, "Tarihimizin en kanlı gecesinde, halkımız, direnerek demokrasiye sahip çıktı. O gece, kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa çıkan binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar" diye konuştu.

ALİ BABACAN: DEMOKRASİYİ SAVUNMAK İÇİN 251 ŞEHİDİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

‘Darbeler dönemi kapandı’ söyleminin olduğu bir dönemde 15 Temmuz’un yaşandığına dikkat çeken Babacan “Bu sinsi Fetö terör örgütü, demokrasimizi katletmeye çalıştı. O gece, milletimiz demokrasiye sahip çıktı. Silahlı hainlerin karşısına geçerek direndi. 251 şehidimiz, demokrasiyi savunmak için hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZ BEDENLERİYLE TANKLARA SET ÇEKTİ”

Darbe gecesini tarihin en kanlı gecesi olarak tarif eden Babacan “Halkımızın sağduyusu, cesareti ve demokrasi sevdası tankların önüne set çekti. Darbeciler, milletimizin bedeniyle ördüğü o kutlu duvarı aşamadılar. Biz şunu çok net biliyoruz, gücünü tankların paletinden alanlar, gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler” dedi.

“15 TEMMUZ MEŞRU BİR DİRENİŞTİ”

Direnişin başarısının sırrını açıklayan Babacan, “15 Temmuz demokrasi direnişi niçin başarılı oldu, biliyor musunuz? Çünkü haklıydı. Çünkü meşruydu. Çünkü sivil bir direnişti” dedi. Konuşmasının ardından Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu'yu ziyaret eden Babacan, ardından Trabzon Bulvarı esnafını ziyaret etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz