Babacan, “Hiçbir siyasi partiyle ittifakla ilgili temasımız yok”

Babacan, “Hiçbir siyasi partiyle ittifakla ilgili temasımız yok”
NotHaber

Babacan, ilçe kongrelerine katılmak için Antalya’ya ziyaret gerçekleştirdi. "İttifak konusunda kendi özgün siyasi kimliğimizi inşa etmek için uğraşıyoruz.” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçe kongrelerine katılmak için geldiği Antalya'da konuştu. Babacan buradaki konuşmasında, partilerinin sağcı, solcu, muhafazakâr, liberal ya da sosyal demokrat gibi siyasi terminolojisinin olmadığını vurguladı.

DİYALOĞUMUZ VAR AMA İTTİFAK FARKLI BİR ŞEY

DEVA Partisi Başkanı, "İttifak konusunda kendi özgün siyasi kimliğimizi inşa etmek için uğraşıyoruz. Partimizin hedefleri var. Hiçbir siyasi partiyle ittifakla ilgili temasımız yok. Tabii ki siyasi partilerle diyaloğumuz var ama ittifak farklı bir şey. Ziyaretlerimizde ittifak kelimesi dahi geçmiyor." diye konuştu.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Babacan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dört bir köşesinde son bir aydır yoğun bir seyahat trafiği içinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin 81 ilindeki 973 ilçenin 650 ilçesinde ilçe başkanlarının göreve başladığını anlatan Babacan, "Turizmden sanayiye KOBİ'lerden tarıma her alanda yapacağımız projelerin takvimini, hangi kaynaklarla nasıl yapacağımızı açıkladık." dedi.

MADIMAK KATLİAMINDA ÖLENLERİ ANDI

Antalya’da partisinin 1. Olağan Alanya İlçe Kongresine katılan Ali Babacan, 28 yıl önce bugün tarihe kapkara bir sayfa eklendiğini söyledi. Zihinlerimizde, 2 Temmuz 1993 tarihinde ağır bir travma oluştuğunu dile getiren Babacan, "Bu tarihte yüreğimizde derin bir yara oluştu. Bugün Madımak katliamının yıl dönümü. Madımak'ta katledilen 35 insanımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Türkiye'nin alnına bu kara lekeyi sürenleri de lanetliyorum." dedi.

Tarihte kendilerini hüzne boğan olayların da meydana geldiğini ve ifade eden Sivas'ta yaşananların da bu acı olaylardan olduğunu burgulayan Babacan, "Yaşanan acıları susturarak değil, acıları anlayarak ve paylaşarak ancak yapabiliriz. Bunlarla cesaretle yüzleşmeli ve tekrar etmemesi için çabalamalıyız. Bunun yolu da adaletten hakikaten ve toplumsal barıştan geçiyor. Adalete ve hakikat mücadelesi veren ailelere, insan hakları mücadelesi verenlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Böylesi olayın bir daha yaşanmaması için çalışıp mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, partilerinin, ülkenin tüm sorunlarını analiz ettiğini de savunarak ülkenin her türlü derdine birlikte deva olacaklarının altını çizdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz