Babacan: Cumhurbaşkanlığı sistemi değişmeli

Babacan: Cumhurbaşkanlığı sistemi değişmeli
NotHaber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'da ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdi.

Partisinin örgütlenme çalışmalarına devam eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'da Cumhurbaşkanlığı sistemini değerlendirdi.

Türkiye'de sistemin değiştirilmesi gerektiğini savunan Ali Babacan, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin Türkiye'de uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak sistemin değişmesinin yetmeyeceğini, Türkiye'yi yöneten zihniyetin, yani iktidarın da topyekun değişmesi gerektiğini düşünüyoruz” diyerek mevcut iktidarın da değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ALİ BABACAN: EN İYİ SİSTEM BİLE KÖTÜYE KULLANILABİLİR

Sadece sistemi değiştirmekle işlerin düzelmeyeceğini vurgulayan Babacan, “Çünkü en iyi sistem bile yanlış ellerde kötüye kullanılabiliyor. Dolayısıyla bizler diyoruz ki parlamenter sistem mutlaka Türkiye'ye gelmeli ama Türkiye'yi yöneten kadro da yeniden pırıl pırıl, tertemiz, dürüst, işinin ehli insanlardan oluşacak şekilde yeniden oluşturulmalı” şeklinde konuştu.

“HAYATINDAN MEMNUN BİR TOPLUM KESİMİ YOK”

Türkiye’nin sorunlarının çözülmediğini, bunun yanı sıra sorunların hızla büyüdüğünü savunan Babacan, “"Çiftçimiz, emeklimiz, öğrencimiz ve esnafımız hayatından memnunum diyen bir toplum kesimini sokaklarda, çarşı ve pazarda göremiyoruz. Sorunların ivedilikle çözülmesi şart” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz