Azerbaycan ve Ukrayna’dan Türkiye’ye anlamlı yardım

Azerbaycan ve Ukrayna’dan Türkiye’ye anlamlı yardım

Yangın felaketi sonrası Bakü ve Kiev yönetimleri Ankara’ya yardım göndermek için adeta seferberlik ilan etti. Azerbaycan’dan 500 kişilik ekip ve helikopterler yollanırken, Ukrayna da 2 itfaiye uçağı gönderdi.

Kardeş ülke Azerbaycan ve en iyi dış ilişkilere sahip olunan ülkelerden Ukrayna’dan, yangın felaketi karşısında Türkiye’ye destek geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev, mesajında, “Azerbaycan hükümeti ve halkı, her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türk halkı ile dayanışma içindedir ve onun yanındadır” ifadesini kullandı. Aliyev, şahsı ve Azerbaycan halkı adına, yangınlarda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziyelerini sundu yaralılara acil şifalar diledi.

“MÜCADELECİ TÜRK HALKI”

Cumhurbaşkanı Aliyev’in yardım talimatı doğrultusunda Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 500 kişilik ekibin, helikopterler, gerekli ekipman ve malzemelerle Türkiye'ye gönderilmesi kararı alındı. Aliyev “Erdoğan'ın liderliğindeki hükümetin attığı kararlı adımlar sayesinde azimli ve mücadeleci Türk halkının bu felaketi kısa sürede atlatacağından eminim” temennisini de iletti.

ZELENSKİY’DEN TAZİYE MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de orman yangınları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dün taziyelerini ileterek, “Yangınla mücadele uçağımız, yarın Türkiye'ye uçacak. Ukrayna halkı, bu zor zamanda dost Türkiye halkıyla birlikte duracak” açıklamasını yaptı. Ukrayna Devlet Acil Servisi, kuruma ait 2 itfaiye uçağının bugün Türkiye’ye ulaştığını duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz