Aydın’da 10 gündür süren yavru kedi kurtarma operasyonu

Aydın’da 10 gündür süren yavru kedi kurtarma operasyonu
NotHaber

Aydın'ın Efeler ilçesinde, yağmur suyu mazgalında mahsur kalan yavru kedi, 10 gündür kurtarılamadı. Bunun üzerine yol trafiğe kapatılarak kedinin kendi kendine çıkması için mazgal söküldü.

Aydın’da Kemer Mahallesi Ayko mevkisinde, 17 Ağustos'ta, bölge halkı, yağmur suyu mazgalının altından kedi sesi geldiğini duydu. Kediyi kurtarmaya çalışan vatandaşların, mama ve su verip 3 gün uğraşmasına rağmen kedi bulunduğu yerden çıkmadı. Bunun üzerine itfaiyeden yardım istendi. İtfaiye ekipleri mazgalı kesip yerinden sökerek kediyi kurtarmak istedi, ancak başarılı olunamadı. Yolun 2 gün boyunca trafiğe kapatılıp, sökülen mazgallar açık bırakılarak kedinin kendiliğinden çıkmasının beklenmesi kararlaştırıldı.

“10 GÜNDÜR BEKLİYORUZ”

Aydın Hayvan Hakları Eğitim Hareketi Derneği Başkanı Hale, ihbar üzerine olay yerine geldiklerini belirterek, “10 günüdür burada Yavru Kedinin kurtarılması için bekliyoruz. Bir an önce kurtarıp, sağlık kontrolü için kliniğe götürmek istedik fakat yavruya ulaşamadık. İtfaiye ekipleri de ulaşamadı yavru kediye. Mazgallar açıldı, şuan kalbalık ses ve gürültü olduğu için yavru kedi korkup saklanmış. 2 gün mazgalların açık kalmasını istedik etrafı da şerit çekilecek. Mazgala kapan da koyacağız. İnşallah yavru kedimizi sağ salim yakalayacağız” dedi.

KEDİYİ KURTARMAK İÇİN MAZGALA GİRDİ

Mazgalın içine giren 9 yaşındaki Paşana Kbakçı da kediyi kurtarmak için çaba gösterdi. Kanal boyunca ilerleyerek kediye ulaşan Kabakçı, ne yaptıysa kediyi dışarı çıkaramadı. Kabakçı, o anları cep telefonuyla kaydetti. Kabakçı, “Küçük olduğum için, rahat hareket edebildiğimden mazgala girdim. Kedi tam yakalayacağım sırada kaçtı” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz