Aydın Çine’de 6 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı

Aydın Çine’de 6 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı
NotHaber

Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Vali Aksoy, bölgede incelemelerde bulundu.

 

Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman Yangınını kontrol altına çalışmaları devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve dün öğle saatlerinde Gökbel Dağı'na sıçrayan yangına, gece boyunca karadan müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, havanın aydınlanmasıyla helikopterler de destek verdi.

VALİ AKSOY, YANGIN BÖLGESİNDE KONUŞTU

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesine sıçrayan Orman yangını nedeniyle bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Aksoy, tedbir amaçlı 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldıklarını söyledi.

Aksoy, bölgede kurulan kriz masasında değerlendirmede bulundu. Toplantının ardından gazetecilere, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlattı.

Kriz masasındaki toplantıya katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da 15 arazöz, 15 itfaiye aracı ve 200'den fazla personel ile yangına müdahale ettiklerini aktardı.

Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan ve AFAD İl Müdürü Ramazan Harman da vardı.

BİR KEPÇE OPERATÖRÜ YARALANDI

Orman yangınını kontrol altına çalışmaları sırasında Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarından Z.A.G'nin kullandığı kepçe, yangına müdahale sırasında devrildi. Ağır yaralanan kepçe operatörü, bölgedeki ambulansla hemen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Z.A.G'nin tedavisin yoğun bakım servisinde sürüyor.

Öte yandan, sağlık ekipleri akrep sokan kişi ile dumandan etkilenen kişiyi tedavi etti. İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz ise yangından 7 kişinin etkilendiğini ve tedavilerinin yapıldığını bildirdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz