Avrupa'nın güneydoğusu Antalya'da buluştu!

Avrupa'nın güneydoğusu Antalya'da buluştu!
NotHaber

Güneydoğu Avrupa bölgesinin  10 yıllık ekonomi ve kalkınma hedeflerinin belirleneceği GDAÜ Zirvesi Antalya'da başladı.

Güneydoğu Avrupa ülkelerinin nabzı Antalya'da atıyor. Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile Dışişleri Bakanları Toplantısı, Antalya'da start aldı.

Bu yıl Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilen GDAÜ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dışişleri Bakanları Toplantısı ile start aldı. Çavuşoğlu tarafından karşılanan konuk bakanlar, aile fotoğrafının ardından toplantıya geçti.

25. YILDÖNÜMÜ HATIRLATMASI

Çavuşoğlu, toplantının açılışında katılımcılara hitaben bir konuşma da gerçekleştirdi. Toplantı vesilesiyle katılımcıları Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Çavuşoğlu, bu yıl aynı zamanda GDAÜ'nün 25. yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti. Çavuşoğlu, kasım ayındaki gayriresmi toplantının ardından bugün yeniden Antalya’da bir araya geldiklerini dile getirerek, 23 yıl önce Türkiye'nin dönem başkanlığını ilk kez üstlendiğinde Antalya’da bir zirve düzenlediklerini hatırlattı.

SORUNLAR YÜZ YÜZE KONUŞULACAK

GDAÜ’nün temel belgesi olan İyi Komşuluk İlişkileri Şartı’nı da yine ilk kez Antalya Zirvesi’nde ele aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, "O dönemden bu yana ortak hedeflerimizi hayata geçirmek için önemli mesafe kat ettik. Bugün artık sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayan bir Güneydoğu Avrupa var. Bölgenin en kapsayıcı forumu olan Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci, en zor zamanlarda dahi bölge ülkelerini bir araya getirebilen bir platform oldu. Sorunlarımızı başkalarına ihtiyaç duymadan, yüz yüze konuşmamıza imkan sağladı." dedi.

GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ise öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz