ATV’lerle alçakça saldırı! Caretta yavrularını ezip, gönüllüyü yaraladılar

ATV’lerle alçakça saldırı! Caretta yavrularını ezip, gönüllüyü yaraladılar
NotHaber

Antalya'da yasağa rağmen ATV araçlarıyla sahile giren iki kişi, caretta caretta yuvalarını kasten ezdi. Kendilerini durdurmak isteyen Avusturyalı Stefan Feuchtinger'in üzerine ATV sürüp yaraladıktan sonra kaçan 2 şüpheli Jandarma ekipleri tarafından aranıyor.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde ATV araçlarıyla sahile giren iki kişi Caretta Caretta yavrularını ezip, bölgede yavruları koruyan gönüllüyü yaraladı. Dün saat 23.00 sıralarında ATV araçlarıyla gelen 2 kişi caretta caretta yuvalama sahasına girdi. Gönüllü Seher Akyol ile Avusturyalı Stefan Feuchtinger sahile girmemeleri yönünde uyardığı 2 şüpheli, aldırış etmedi. Şüphelilerden biri ATV'yi Feuchtinger'in üzerine sürdü. Ardından olay yerinden hızlıca uzaklaştı. Jandarma ekipleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

YASAĞA RAĞMEN ATV'LERLE SAHİLE GİRDİLER

Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seher Akyol, yasak olmasına rağmen 2 ATV'nin sahile girdiğini gördüklerini belirterek, "Önce birinci yuvanın üstünden geçti durdurmaya çalıştık. Durmayınca ikinci yuvaya yöneldi. O arada biz ATV'mize atlayıp peşlerinden gittik. Peşlerinden gidince ikinci yuvanın üzerinden geçtiklerini gördük, yavrular çıkış yapmıştı artık. Alelacele yavruları topladık" dedi.

16 YAVRU EZİLEREK ÖLDÜ

Akyol, olayın ardından sahile giderek yaptıkları kontrolde ise iki yuvanın zarar gördüğünü, 16 caretta caretta yavrusunun da ezildiğini belirlediklerini aktardı. Olayla ilgili jandarma soruşturma başlatırken, caretta carettalar dışında insanların da zarar gördüğünü kaydeden Akyol, "İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz, bu bir ders olur. Buradan yetkililere sesleniyorum, lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyin, gerekli ne kadar cezai işlem varsa uygulanmasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz