Aşılamada yeni kararlar! 15 yaş üstüne aşı tanımlandı

Aşılamada yeni kararlar! 15 yaş üstüne aşı tanımlandı
NotHaber

Türkiye'de tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne koronavirüs aşısı hakkı tanımlandı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplara da dördüncü doz aşı hakkı verildi.

 

 

Sağlık Bakanlığı Aşılamayla ilgili önemli kararlara imza attı aldı. Bakanlık, tüm 15 yaş üstündeki kişiler ile kronik hastalığı olan 12 yaş üstündekilere aşı randevularının açıldığını duyurdu. sağlık çalışanları ve öncelikli gruplara da dördüncü doz aşı hakkı verildi.

POZİTİF ÇIKANLARA 1 AY SONRA AŞI HAKKI

Hastalığı geçirenlere ilişkin de önemli bir yeniliğe gidildi. Covid-19 pozitif çıkanlar için daha önce 6 aydan 3 aya düşürülen aşılama süresi 1 aya düşürüldü. Buna göre, PCR testi pozitif gelenler 1 ay sonra aşı olabilecekler. Bugün itibarıyla 4. doz uygulaması da başlıyor. Sağlık Bakanlığı, 3. doz aşısını olanlar için 4 . doz randevularını açtı. Buna göre, 3. doz aşısını olanlar 21 gün sonra 4. dozlarını olabilecekler.

BİLİM KURULU ÜYESİ TURAN AÇIKLAMIŞTI

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Turan, aşı yaşının okulların açılması öncesinde daha da aşağı çekilmesi konusunun, Bilim Kurulu'nun gündeminde olduğunu söyşlemişti. Turan yaptığı açıklamada, "Dünyada aşı trendine bakacak olursanız pek çok ülkede aşı trendinde aşı yaşını 15 hatta 12 yaşa kadar indiren ülkeler var. Biz ilk etapta 15 yaşa kadar indirip, 12-15 yaş arasında da yüksek riskli hastalık sahibi, hastalığı olan çocuklar için aşılama konusunu konuşuyoruz. Bu konuda net bir karar alınacak yakın zamanda. Okulların açılmasından önce olması tabii ki hedefimiz. Öncelikle okullar açılmadan bu işi yapmak, çocukların yeterli immünizasyonunu sağlamak için düşünülmekte. İlk etapta 15 yaşa kadar 12-15 yaş arasında da yüksek riskli grubu aşılama planı var" demişti.

AŞILAMADA SON DURUM

Türkiye'de koronavirüs aşılamasındaki son durum Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 1. doz aşıda Türkiye ortalaması yüzde 70.92 oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz