Aşılama sayısında yeni rekor!

Aşılama sayısında yeni rekor!

BioNTech ile yapılan 120 milyon dozluk anlaşma sonrası ivmesi iyice artan aşılamada dün itibariyle yeni bir rekor geldi.

Türkiye’de bir günde aşılama sayısında yeni bir rekor geldi. Son 24 saat itibariyle 1 milyon 240 bin 311 kişiye aşı yapıldı. Haberi sosyal medya hesabı üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Koca, aşılamadaki hıza dayanarak salgında sona yaklaşıldığına inandığını söyledi.

MOBİL AŞI EKİPLERİ İŞÇİNİN AYAĞINA GİTTİ

Aşılamadaki hızın artmasında BioNTech ile yapılan 120 milyon dozluk anlaşmanın etkisi büyük. Aşı tedarikinde yaşanan bu gelişme sayının da artmasına neden oldu. Öte yandan çalıştığı için randevu alamayan işçiler için mobil aşı ekipleri oluşturuldu. Ekipler, organize sanayi bölgelerine giderek randevusu olmasa dahi işçilere aşı yaptı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN TEBRİK

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yoluyla bir araya geldi. Dr. Hans Kluge hızlı aşılamadan dolayı Bakan Koca’yı tebrik etti. Bakan Koca ise yerli aşı çalışmaları ve aşı uygulamaları hakkında Kluge’ye bilgi verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz